"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Provence-i fûszerkeverék |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2007. szeptember 12. | |
Ez a fûszerkeverék, mint azt a neve is mutatja, dél-Franciaországból származik, s bár így, ebben a formában ott nem hagyományos, összetevõi megjelennek minden jellegzetes ételükben. Univerzális mediterrán alapfûszerrõl van tehát szó, melynek üde illata és fanyar frissessége még szárított formában is mellbevágó. Salátákhoz, ragukhoz, vagy sültekhez aprított, nyers formában is használhatjuk, de ekkor ügyeljünk rá, hogy jóval erõteljesebb, intenzívebb ízek fognak felszabadulni. Szárítva ajánlatos jól záró edényben tartani, illetve felhasználás elõtt mozsárban jól megtörni, mivel a rozmaring egészben maradt levelei egyeseket zavarhatnak. Jó barátságban van egyébként a fokhagymával, a tejszínnel, illetve savanykás ízük miatt a babérlevéllel, a paradicsommal és a borral. Szinte minden alkotórésze gyógynövényként is használatos, ezért élettani hatása is igen kedvezõ. Összetevõi: 1-1 rész rozmaring, bazsalikom, kakukkfû, majoránna, zsálya Recept: Provence-i õzmáj
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 71816 Trackback(0)
Hozzászólások
(1)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2007. szeptember 13. ) |
< Előző |
---|