"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Muflonhúsos pásztorpite |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2011. március 06. | |
A megmosott, megtisztított húst kisebb kockákra vágjuk fel és a jól felhevített mangalica-, vagy libazsíron szépen lepirítjuk. Ekkor sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, adunk hozzá 1-2 babérlevelet, majd felöntjük a húslevessel és fedő alatt, egy-másfél óra alatt közel puhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot, a vörösbort, mogyoróhagymát és a felaprított zöldségeket. Tovább fűszerezzük borssal, kakukfűvel, rozmaringgal és szerecsendióval, de ha van, bolondíthatjuk még 1-1 evőkanálnyi erdei gombákból készített gombaporral, vagy medvehagymával is. Fedő alatt további 10-15 percig pároljuk az összetevőket, ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.
Amikor ezzel megvagyunk, a ragut öntsük át egy tűzálló tálba és simítsuk rá az áttört főttburgonyából, tojássárgából és reszelt füstöltsajtból készült püré állagú keveréket, amit sóval, borsal és kevés reszelt szerecsendióval ízesítettünk. A pite tetejét villával megszúrkáljuk és kedvünk szerint díszíthetjük is. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranyszínűre pirítjuk. Melegen tálaljuk, foszlós házikenyérrel.
Borajánló: E kiválló, szívet-testet melengető egytálételhez a Légli Pincészet 2008-as évjáratú Pinot Noir-ját ajánlom, mely könnyed keresetlenségével, zamatos gyümölcsösségével az aranynapokat idézi lelkünkbe.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 65805 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. január 13. ) |
< Előző | Következő > |
---|