"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vargányás rizottó |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Giorgio | |
2009. augusztus 20. | |
A szárított vargánya- vagy tinóru szeleteket egy éles késsel vágjuk csíkokra, majd áztassuk be kb. 2 dl hideg vízbe. Ha friss gombával dolgozunk, csak tisztítsuk meg és szeleteljük, majd csíkozzuk fel, (de semmi esetre se áztassuk vízbe, mert hajlamos nagyon elázni). A vöröshagymát, fokhagymát és a szárzellert szintén vékonyabb karikákra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és adunk hozzá 2 evőkanálnyit a vajból, majd beleszórjuk a vöröshagymát és a zellert. Pici sóval kb. 10 perc alatt szépen megpárolódnak, ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd 2-3 perc múlva a leöblített, lecsurgatott rizs. A rizsszemeket folyamatosan kevergessük, amíg szinte átlátszóvá nem válnak. Ekkor löttyintsük hozzá a kb. fél deciliternyi, (vagy kicsit több) fehérbort. ![]() Borajánló: Egy kellemes alkohol-sav összhangú tokaji szárazat ajánlok hozzá, jelen esetben a Bott Pince Csontos dűlőből származó 2007-es házasítását. A virágos és citrusos jegyek mellet lehelletnyi tűzkő fedezhető fel illatában, ízében pedig a mineralitás mellett finom vajasság. Nem lesz könnyű rátalálni, mivel nem egészen 1000 palack készült belőle csupán.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 50596 Trackback(0)
Hozzászólások
(5)
![]() ![]() Írta: Spreewald , 2009., augusztus 25
Hello K! És a rizst a liter húslevesben kell megfőzni vagy ez magától értetődő és akkor bocs? holnap mítíng, csa
Votes: +0
report abuse
vote down
vote up
![]() Írta: Selion , 2009., augusztus 25 Írta: Spreewald , 2009., augusztus 25 Igen, abban kell. report abuse
vote down
vote up
![]() Írta: Selion , 2009., augusztus 25
Apropó: milyen kerek-szemű rizst ajánlasz? Márkát is szívesen látnék, hogy könnyebb legyen keresni!
Votes: +0
report abuse
vote down
vote up
![]() Írta: Selion , 2009., augusztus 26 A rizottóhoz használhatunk egyszerű "B" rizs-t is, de a gasztro-kereskedésekben több megatonna várja a rizottó és paella iránt érdeklődő nagyérdemű közönségetsmilies/tongue.gif Ejh, leginkább arra voltam kíváncsi, hogy milyen rizst, nem azt hogy honnan! ![]() ![]() Egyébként valami ilyesmi lehet a lényeg egy jó rizottónál: http://buvosszakacs.blog.hu/20...pt_rizotto report abuse
vote down
vote up
|
|
Utolsó frissítés ( 2009. augusztus 20. ) |
< Előző | Következő > |
---|