Írta: Selion
|
2008. április 01. |
A húsgombóchoz: 50 dkg darált szarvascomb- fél doboz konzerv csemegekukorica
- 1 tojás
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 1 nagy fej lilahagyma
- kevés olaj a sütéshez
- só
- bors
A húspogácsák elkészítésében semmilyen ördöngõsséget nem találhatunk: a gondosan letisztított szarvascombot átdaráljuk, majd egy fél doboz lecsöpögtetett csemegekukoricával, a nem túl apróra vágott lilahagymával és a többi alapanyaggal jól elkeverjük. A végén egy olyan állagú masszát kell kapnunk, amely jól formázható és semmi képpen nem esik apró darabokra. Ha esetleg az összekevert húsmasszánk száraz lenne, akkor még egy tojást hozzáadhatunk, hogy legyen benne több kötõanyag. Az így elkészült húst legalább egy fél órára a hûtõbe tesszük, ez idõ alatt az ízek is jobban összeérnek. Így könyebb lesz formálni a nagyjából egy-másfél centiméter vastag, gyermektenyérnyi húspogácsákat, amiket aztán kevés olajon, egyszer megfordítva, néhány perc alatt mindkét oldalon megpirítunk. A csípõs-pikáns szószhoz: |
Utolsó frissítés ( 2008. április 09. )
|
Írta: Kende
|
2008. március 24. |
2-2 lapocka és comb- 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 tk grill fűszer
- 1 tk őrölt rozmaring
- 1 tk őrölt kakukkfű
- 2 tk őrölt kömény
- 1 dl olaj
- 1 dl fehérbor
- 1 fej kelkáposzta
- 4 db alma
- 1 ek barnacukor
- só, bors
A vadmalac combjait és lapockáit megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, amelyeket előzőleg megforgattunk a sóból, borsból, grillfűszerből, rozmaringból, kakukkfűből és 1 teáskanálnyi őrölt köményből készített fűszerkeverékben. A maradék fűszert elkeverjük annyi olajjal amennyit felvesz, majd bedörzsöljük vele a húsdarabokat és hideg helyen pihentetjük egy éjszakán át.
|
Utolsó frissítés ( 2014. december 31. )
|
|
Írta: -ka-pír-
|
2008. március 14. |
2 db süldõ csülök - 1 kg burgonya
- 3-4 fej hagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 kk. majoránna
- 1kk rozmaring
- só, bors
- 1 dl fehérbor
- 1 ek méz
A fiatal vaddisznó csülkét a belsõ oldalon egy éles késsel bevágjuk a csont mentén, sóval, borssal, majoránnával, rozmaringgal bedörzsöljük, majd a vágatokba elõbb 3-4 gerezd megtört fokhagymát és 2-3 ceruza vastagságú szalonnacsíkot tömködünk. Ha ezzel megvagyunk, a cseréptálban elhelyezett hagymaágyra helyezzük a húsokat a vágással lefelé. Kívülrõl is megsózzuk és frissen tört borsal hintjük meg, majd a maradék szalonnaból vágott csíkokat a tetejére helyezzük. |
Utolsó frissítés ( 2008. március 21. )
|
|
Írta: Kende
|
2008. március 02. |
1 kg szarvascomb- 3 ek sertészsír
- 2 ek sûrített paradicsom
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek vadpác fûszerkeverék
- 2 ek erdei gombapor
- 2 dl vörösbor
- 1 ek õrölt csemegepaprika
- só, fehérbors
A zsírt felhevítjük és a nagyobb kockákra vágott húsdarabokat alaposan körbepirítjuk benne. Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a felszeletelt hagymát, és idõnként megkeverve, hagyuk az egészet a zsírjára pirulni.
|
Utolsó frissítés ( 2012. február 19. )
|
|
Írta: Kende Gyula
|
2008. január 30. |
80 dkg comb vagy lapocka- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kakukkfû
- 0,5 l paradicsomlé
- 3 dl vörösbor
- 1 ek paprikakrém
- só, bors
A muflon húsát ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, és 1-2 órán át hagyjuk hidegvízben állni. Ezután forrásban lévõ vízbe engedjük, majd 1 perc múlva leszûrjük és hidegvízzel ismét leöblítjük. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk és egy alkalmas lábasban kiolvasztjuk, majd kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, megfonnyasztjuk benne, majd a szintén felaprított fokhagymát is belekeverjük. Ezután kerül bele az elõkészített hús.
|
Utolsó frissítés ( 2008. február 20. )
|
|
Írta: -ka-pír-
|
2008. január 25. |
1 db üregi-, vagy mezei nyúl- 10 dkg kacsa-, vagy libazsír
- 2 fej vörös hagyma
- 2 csapott ek. pirospaprika
- 1 cseresznye paprika
- 5 dk liszt
- 3 dl tejföl
- só
A megtisztított vadnyulat alaposan megmossuk, majd darabokra vágva, újra hidegvízbe rakjuk hogy a vér minél jobban kiázzon belõle. Ezalatt a vöröshagymát elõbb megpároljuk, majd aranysárgára pirítjuk. Ha mindezzel megvagyunk, a lábast húzzuk le a tûzrõl, és keverjük hozzá a hagymához a pirospaprika felét.
|
Utolsó frissítés ( 2008. február 01. )
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
|
Eredmények 91 - 100 / 117 |