"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vaníliakrémes-málnalekváros charlotte |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: C-Icuka | |
2015. február 15. | |
A piskótatekercshez:
A krémhez:
A klasszikus módon 4 tojásos piskóta tésztát készítünk, majd egy téglalap formájú tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük azt. Miután megsült, egy benedvesített konyharuhát borítunk a tésztára és óvatosan feltekerjük, hogy ha kihül, megtartsa a formáját. Amikor ilyen módon teljesen kihűlt, óvatosan kitekerjük és megkenjük a piskótalapot a málnalekvárral, majd újra szorosan feltekerjük és pihentetjük, amíg a krém elkészül. A krémhez a tojásokat és a lisztet habverővel eldolgozzuk, majd szintén folyatos keverés mellett a tejjel apránként felhígítjuk. A vaníliarudat felhasítjuk és a kikapart magokat ehhez a keverékhez elegyítjük. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felfőzzük, míg be nem sűrűsödik, majd a lángot elzárva hozzá adjuk a cukrot. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és az elkészült krémben egymás után feloldjuk őket. Ezután robotgéppel kihabosítjuk a margarint a túróval, majd összekeverjük a zselatinos krémmel. Egy gömbölyű tálat műanyag fóliával kibélelünk. A piskótatekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kirakjuk vele a tál belsejét. Beleöntjük a vaníliakrémet és egy éjszaka alatt hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kifordítjuk a tálból egy tortatányérra, leszedjük róla a fóliát és máris szeletelhetjük. Ízlés szerint tejszínhabot vagy plusz málnalekvárt is adhatunk még hozzá. Borajánló: Félszáraz rozébort vagy pezsgőt ajánlok hozzá fogyasztani az Etyek-Budai borvidékről.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 66783 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. február 15. ) |
< Előző | Következő > |
---|