"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vörösboros fácán cseréptálban |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2013. december 15. | |
A megkopasztott, megpucolt fácánokat feldaraboljuk, és a combokat, illetve a mellehúsát besózzuk, beborsozzuk, bekenjük zúzott fokhagymával, majd félretesszük pácolódni. A csontosabb részekből (nyak, szárny, farhát) egy csokor leveszöldséggel és egy fej hagymával húslevest főzünk a szokásos módon. Amikor a húsleves elkészült, egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd ebben üvegesre sütjük a kockára vágott szalonnát. Az így kapott zsíradékban megpirítjuk a bepácolt fácándarabok minden oldalát, majd hozzáadjuk a negyedelt hagymákat, 3 egész gerezd fokhagymát és a nagyobb szeletekre vágott barnacsiperkét (esetleg rókagombát). További 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket, a paradicsompürét és megszórjuk a liszttel, illetve a barnacukorral. Ezután az egészet jól összeforgatjuk, öntünk hozzá egy kevés húslevest (hogy feloldjuk az edény alján összegyült pörzsanyagokat), majd a serpenyő tartalmát átrakjuk egy megfelelő méretű cseréptálba és felöntjük még annyi húslevessel, amennyi éppen ellepi a húsokat. Előmelegített sütőben, lefedve, mintegy másfél óra alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a vörösbort és fedő nélkül hagyjuk, hogy a bőrös részek kicsit megpiruljanak, illetve a vörösborból elpárologjon az alkohol. A levesben megfőtt zöldségekkel, párolt burgonyával, illetve tetszőleges tésztakörettel tálalhatjuk.
Borajánló: Villányi pinot noirt, szekszárdi kadarkát, soproni kékfrankost, vagy egy könnyebb egri bikavért ajánlok hozzá fogyasztani.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 62839 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2013. december 16. ) |
< Előző | Következő > |
---|