There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Tarte Tatin |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by Kapalló G. Gyula | |
szombat, 02 november 2013 | |
There are no translations available ![]()
Az almákat megpucoljuk, félbevágva kimagozzuk, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk fel. A szeleteket meglocsoljuk a citromlével, hogy a színük szép üde maradjon, majd meghintjük egy kevés őrölt fahéjjal. A vajat felolvasztjuk egy tapadásmentes serpenyőben, vagy tortaformában, majd megkaramellizáljuk benne a cukrot. Amikor a karamell már aranysárga és folyékony, levesszük a tűzről és szépen elrendezzük rajta az almaszeleteket, majd az egészet beborítjuk az előzőleg felolvasztott és lisztezett deszkán kinyújtott leveles tésztával. Miután az almára finoman rányomkodtuk a tésztát, a serpenyőt helyezzük be az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük aranysárgára. Amikor a tészta megsült, még forrón borítsuk ki egy süteményes tálra, hogy az almaszeleteken dermedhessen meg a karamellréteg. Borajánló: Tokaji aszút, szamorodnit vagy egyéb botritiszes, késői szüretelésű édes fehéreket kínálhatunk hozzá.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 59410 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( vasárnap, 03 november 2013 ) |
< Prev | Next > |
---|