There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Pestoval töltött szarvasrolád |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by Kapalló G. Gyula | |
szerda, 08 május 2013 | |
There are no translations available ![]()
A szarvashúst egy éles filézővel több helyen megnyitjuk és kiterítjük. Ezután sózzuk, megszórjuk frissen őrölt feketeborssal, majd kiklopfoljuk, lehetőleg jó vékonyra. Az így előkészített nagy szelet húst a sonkaszeletekkel beborítjuk és megkenjük a pestoval, majd felgöngyöljük, és hurkolásos technikával végigkötözzük jó szorosan. A felhevített olaj-vaj keveréken a roládot körbepirítjuk, majd lefedve, a 150 fokra előmelegített sütőben kb: 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután kivettük a sütőből, legalább 5-10 percig pihentetjük, majd tetszőleges körettel, melegen főételként vagy hidegen előételként tálaljuk. Borajánló: Amennyiben főételként adjuk asztalra, egy kellemesen gyümölcsös egri, vagy mátrai cabernet sauvignon-t vagy cabernet-merlot cuvée-t adjunk hozzá, de ha hideg előételként, akkor egy könnyed kékfrankos rosét, vagy egy frissebb évjáratú badacsonyi olaszrizlinget, esetleg kéknyelűt fogyasszunk vele.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 46624 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( szombat, 11 május 2013 ) |
< Prev | Next > |
---|