• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek arrow Libamáj francúz módra
Libamáj francúz módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. június 19.
  • Libamáj francúz módra 40 dkg hízott libamáj
  • 10 dkg vaj, vagy libazsír
  • 40 dkg friss gomba
  • só, tarkabors
  • hagymalekvár
Ételünk elkészítése roppant egyszerű! Szerezzünk egy tenyérnyi friss, hízott libamájat. Vágjunk belőle ujjnyi szeleteket, és forró vajban vagy libazsírban pirítsuk meg enyhén ezek mindkét oldalát. Miután kiszedtük, hagymalekvárból kialakított párnácskákra fektetjük, majd sózzuk, borsozzuk őket.
A visszamaradt zsiradékban pirítsunk félbevágott apró csiperkét vagy rókagombát, amit szintén sóval és borssal ízesíthetünk, majd rakjunk belőle bőven a májak köré. A hagymalekvárt a szokott módon, de ezúttal vöröshagymából, fehérborral készítsük el. Pirított  baugettet kínálhatunk hozzá.
 
Borajánló: 
 
Bár nevében francia ez a libamáj, mi mégis egy 6 puttonyos aszút ittunk hozzá, mely a csodálatos 1999-es évből származik és a VinAgora Botrytis szekciójának aranyérmese lett 2004-ben. Természetesen e bor is a Hudácskó Pincészet csodagyermeke.    
Trackback(0)
Hozzászólások (5)add
0
...
Írta: e , 2008., november 04
Bocs, de ezek ujjnyi szeletek???
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
0
...
Írta: e , 2008., november 04
... csak azért bátorkodtam írni, mert két nap múlva szándékozom életemben először libamájat sütni, ami baromi drága dolog nekem, ráadásul szülinapra szeretném elkészíteni. Túl egyszerűnek tűnik minden recept, én viszont óriási tisztelettel (félelemmel) állok a próba elé.
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
62
...
Írta: Koren István , 2008., november 04
Szia e!

Igen, ezek kb 1-másfél ujjnyi vastag szeletek. Hidd el, nem ördöngősség elkészíteni és borzasztóan finom csemege! Szóval csak bátran készítsd el és számolj be nekünk, milyen sikerrel jártál (feltéve, ha ezt a receptet készíted el - de attól függetlenül is)!

Selion
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
0
...
Írta: e , 2008., november 04
Köszi a buzdítást! Hasonlót szeretnék készíteni, de még törpölök. Inkább gyümölcsös megoldásban gondolkozom... Azt próbálom kitalálni, hogy melyik a legjobb gyümölcs hozzá. Annak idején tokajis-almásat ettem Badacsonyban, szép volt, kiadós volt, de az alma... Talán inkább körte! smilies/wink.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
0
...
Írta: e , 2008., november 04
Amúgy az a helyzet, hogy gombát nem ehet az, akinek készítem. Próbálom a számban öszzepárosítani azokat a lehetőségeket, amik egy ilyen légies, baromfiból való, mégis markáns ízű csemegéhez illenek - ősszel. Nem igazán jön össze...
Aztán azt is olvastam, hogy kés lapjával meg lehet ütögetni sütés előtt a májszeleteket. Ennek van értelme?
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 04. )
 
< Előző   Következő >