"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Nyári vaddisznópörkölt |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende Gyula | |
2008. június 13. | |
A húst nagyobb kockákra vágjuk és erősebb tűz felett körbepirítjuk a zsiradékban. Ezután rászórjuk a finomra vágott hagymát, a tv paprikát és a fokhagyma felét. Majd gyakori keverés mellett ismét zsírjára pirítjuk, mintegy fél óra alatt. Ekkor tesszük bele a leforrázott, meghámozot és kicsumázott paradicsomokat amivel - lehetőség szerint fedő alatt - tovább főzzük a pörköltet. Idő közben sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babért és a rozmaringot, majd egy teatojásban, vagy gézdarabban elhelyezzük a darabos fűszereket (szegfűbors, boróka, szerecsendió-virág, koriander), amit szintén belelógatunk a bográcsba.
![]() Borajánló: Ehhez a nyárias alapanyagokból készült, ám könnyednek mégsem mondhatő vadételhez egy jó savgerincű, férfias Tokaji Furmintot ajánlanék 12-13 celsius fokra hűtve.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 43517 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 04. ) |
< Előző | Következő > |
---|