"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Zöldséges muflonragu |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2008. június 01. | |
A kockára vágott vegyes muflonaprót enyhén ecetes lobogó vízbe engedjük, néhány percig blansírozzuk, majd leszűrve, a vajon megfuttatott hagymára tesszük. Miután jól átpirítottuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, majd felengedjük a húslevessel, amit adott esetben kockából is csinálhatunk.
Fedő alatt mintegy 60-80 pecig főzzük, majd ha a hús már megpuhult, hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott zöldségeket, a gombát és a jóminőségű száraz fehérbort, amivel készre pároljuk az egészet. Végül utánfűszerezzük ,és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, valamint zsályával. Köretként sáfrányos sült rizst, vagy párolt barna rizst adunk hozzá.
Borajánló: A Tornai Pincészet animális ízekben gazdag 2000-es furmintját ajánlom hozzá, de bármilyen vulkanikus talajon termett száraz fehéret bátran hozzákóstolhatunk.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 42458 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 05. ) |
< Előző | Következő > |
---|