Written by -ka-pír-
|
vasárnap, 19 április 2015 |
There are no translations available
- 1 ek olaj
- 1 ek vaj
- 25 dkg barna csiperke
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl félédes tokaji hárslevelű
- 1 ek finom liszt
- só, fehérbors
A felhevített olaj-vaj keverékben megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzá adjuk a gombafejek kitört és szintén finomra felvágott tönkjét. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük és fedő alatt fonnyadásig pároljuk az egészet. Ezután kerül hozzá a fehérbor, amivel további 8-10 percig forraljuk a hagymát és a gombát fedő alatt, majd besűrítjük az egészet a főzőtejszínnel és egy csapott evőkanálnyi finomliszttel. |
Last Updated ( vasárnap, 19 április 2015 )
|
|
Written by Kende
|
csütörtök, 18 április 2013 |
There are no translations available
 - 10 dkg mandulabél (vagy dió)
- 15 dkg juhtúró (esetleg feta sajt)
- 1 nagy csokor medvehagyma (10-15 levél)
- fehérbors
- 0,5 dl oliva olaj
- ízlés szerint só
Az egészben hagyott mandulaszemeket száraz serpenyőben, folyamatos rázogatás mellett, 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd egy porcelán tányérra kiszedjük, hogy kihüljenek és ne piruljanak tovább. A medvehagyma leveleit jól megmossuk és egy éles késsel, mintha petrezselymet vágnánk, nagyobb darabokra aprítjuk. Ezután vagy kőmozsárban vagy konyhai robotgépben összetörjük előbb a mandulát, majd hozzáadva a medvehagymát és az olivát, tovább pépesítjük a keveréket. Végül belekeverjük a juhtúrót és ízlés szerint egy késhegynyi fehérborssal, illetve a túró ízétől, minőségétől függően egy csípetnyi sóval ízesítjük. |
Last Updated ( vasárnap, 19 április 2015 )
|
|
Written by -ka-pír-
|
péntek, 23 március 2012 |
There are no translations available
- 2 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 cs újhagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek reszelt ecetes torma
- 2 ek dijon-i mustár
- 2 ek aprított kapribogyó
- 2 ek aprított csemegeuborka
- 1 ek szárított kapor (helyettesíthető petrezselyemmel)
- 2 tk barnacukor
- 1-1 késhegynyi őrölt chili és feketebors
- só ízlés szerint
A majonézből, tejfölből, sóval, borssal, mustárral, kevés cukorral tartármártást készítünk, amit finomra vágott újhagymával, csemegeuborkával, kapribogyóval dúsítunk és zúzott fokhagymával, reszelt tormával, kaporral, valamint kevés chilivel teszünk még pikánsabbá. |
|
Written by Kapalló G. Gyula
|
vasárnap, 19 február 2012 |
There are no translations available
- 25 dkg erdei gomba vagy termesztett barna csiperke, esetleg 5 dkg gombapor
- 1 közepes hagyma
- 1 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 ek liszt
- 1-1 ág rozmaring és kakukkfű
- 1/2 liter húsleves
- 1,5 dl félédes fehérbor
- 1-2 ek konyak
- 1,5 dl tejszín
- 1 diónyi vaj
- 1 ek paradicsompüré
- só, bors

A hozzávaló gombát és zöldségeket megtisztítjuk, majd a szalonnával együtt apró kockákra vágjuk. A szalonnát ezután kiolvasztjuk, megsütjük, és hozzáadva előbb a zöldségeket és zöldfűszereket, majd a gombát, az egészet lepirítjuk. Ekkor belekeverjük a paradicsompürét, amivel tovább pirítjuk még 1-2 percig, majd megszórjuk a liszttel és felöntjük előbb a borral, aztán a levessel. Ezután gyakran kevergetve kb. a felére forraljuk be, hozzáadjuk a tejszínt és a diónyi vajat, végül pedig sózzuk, borsozzuk és konyakkal, vagy jó minőségű borpárlattal ízesítjük. Ha van rá módunk, kézi mixerrel le is turmixolhatjuk. Bármilyen sült, vagy párolt vadhúshoz adható. 
|
Last Updated ( hétfő, 05 március 2012 )
|
|
Written by -ka-pír-
|
szombat, 23 augusztus 2008 |
There are no translations available
- 30 dkg vegyes erdeigyümölcs
- 0,5 dl vörösbor
- 1 ek méz
A boros erdeigyümölcs szószhoz a 30 dkg vegyes erdeigyümölcs (szeder, áfonya, málna, vadmeggy, szamóca) bogyóinak nagyobbik felét összevágjuk, vagy villával összetörjük és kevés vízzel (4-5 ek) közepes lángon feltesszük főni egy forralóedényben. Amikor a gyümölcspép jól felforrt, szitán áttörjük az egészet, hozzáadjuk a bort és a maradék bogyókat, majd további 2-3 percig főzzük és a tűzről levéve mézzel édesítjük. Egybensült pecsenyékhez adjuk melegen. |
|
|
|
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>
|
Results 1 - 9 of 13 |