Írta: -ka-pír-
|
2010. április 24. |
50 dkg túró- 1,5 dl tejföl
- 3+1 db tojás
- 5 dkg mazsola
- 3 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg cérnametélt
- 1 cs réteslap
- 1 ek vaj vagy zsír
A cérnametéltet egy csípetnyi sóval al dente keménységűre főzzük kb. 2-3 perc alatt, majd hideg vízzel lehűtjük és lecsorgatjuk. A túrót kikeverjük a tejföllel, a tojásságákkal és a cukorrral, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és a mazsolát (vagy egyéb aszaltgyümölcsöt), majd beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjéket, végül pedig az egész maszát óvatosan összekeverjük a cérnametélttel.
|
Utolsó frissítés ( 2010. április 30. )
|
Írta: -ka-pír-
|
2009. december 23. |
25 dkg babapiskóta- 30 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 3 ek méz
- 1 dulpa feketekávé
- 0,5 dl konyak
- 1 tábla fekete csokoládé
Először is főzzünk egy jó erős dupla feketét és hagyjuk kihülni. Ezalatt a három tojás sárgáját verjük fel a mézzel és keverjük hozzá a mascarpone sajtot. Ha ezzel megvagyunk, verjünk kemény habot a tojások fehérjéből, majd az előbbi masszához keverjük hozzá előbb a hideg feketekávét, majd a frissen felvert fehérjehabot.
|
Utolsó frissítés ( 2009. december 23. )
|
|
Írta: C-Icuka
|
2009. október 05. |
40 dkg liszt- 30 dkg ráma
- 15 dkg porcukor
- 2+1 tojás
- 1 citrom leve + reszelt héja
- 1 vaniliás cukor
- 60 dkg alma
- ízlés szerint cukor
- fahéj
zsemlemorzsa
A lisztet, margarint, porcukrot, 2 tojást, reszelt citromhéjat, vani cukrot keverőtálba tesszük és összemorzsoljuk. Ezután az egészet gyúródeszkára borítjuk és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Ezután az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük (vagy vékony szeletekre vágva meg is párolhatjuk), majd keverjünk hozzá ízlés szerint cukrot és fahéjat. |
Utolsó frissítés ( 2013. március 11. )
|
|
Írta: C-Icuka
|
2009. július 10. |
1 kg alma- 15 dkg + 2 ek. vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 4 ek. citromlé
- 21 dkg liszt
- késhegynyi só
- 18 dkg cukor
- 25 dkg tejföl
- 25 dkg túró
- 3 tojás
- 1 cs. vanília puding
- 4 dkg szeletelt mandula
- a tortaformába margarin
Az almákat meghámozzuk és 8-8 cikkre vágjuk. A 2 ek. vajat felhevítjük, beleöntjük a citromlevet, rátesszük az almagerezdeket és fedő alatt megpároljuk, majd kihűtjük. A maradék vajat megolvasztjuk és kihűtjük. A lisztet, sót, 6 dkg cukrot összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és robotgéppel összedolgozzuk.
|
Utolsó frissítés ( 2009. augusztus 09. )
|
|
Írta: C-Icuka
|
2009. május 20. |
6 tojás- 6 + 2 ek kristálycukor
- 6 ek finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 x 30 dkg eper
A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket konyhai robotgéppel kemény habbá verjük. Ezután kanalanként hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgákat. Ha ezzel készen vagyunk, egy fakanál segítségével apránként a habos masszába forgatjuk a sütőporral elszitált lisztet. Ízesíthetjük még a tésztát egy kis reszelt citromhéjjal, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és belenyomkodjuk a megmosott, megszárított eper felét.
|
Utolsó frissítés ( 2009. július 01. )
|
|
Írta: C-Icuka
|
2009. március 17. |
A piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek. kristálycukor
- 6 ek.liszt
- 1/2 sütőpor
A krémhez:
- 3 db citrom
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 darabolt ananász konzerv
- 2 cs. tejszínízű v. vanília puding
- 6 dl tej
A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket konyhai robotgéppel kemény habbá felverjük. Ezután kanalanként hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgákat. Ha ezzel készen vagyunk, egy fakanál segítségével apránként a habos masszába forgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ízesíthetjük még a tésztát egy kis reszelt citromhéjjal., majd sütőpapírral kibélelt kör alakú (de a téglalap is megteszi) tepsibe öntjük és közepes hőfokú sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Fontos, hogy a sütésnél a sütőajtó nyílásába tegyük egy fakanál nyelét és az első 10 percben a sütő ajtaját ne nyissuk ki.). Ha a tésztánk elkészült, deszkára téve hagyjuk kihűlni. |
Utolsó frissítés ( 2009. május 20. )
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>
|
Eredmények 21 - 30 / 39 |