Írta: -ka-pír-
|
2015. április 05. |

- 6 szelet vaddisznó tarja
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál friss kakukkfű
- 1 dl olaj
- 2 ek mustár
- 4-5 ek liszt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg húsos szalonna
- 50 dkg apró csiperke
- 2 dl húsleves
- só, bors
A tarjaszeleteket enyhén megklopfoljuk, majd bepácoljuk 0,5 dl olaj, 1 evőkanálnyi zúzott fokhagyma, 2 evőkanálnyi mustár és 1 evőkanálnyi aprított kakukkfű keverékével. A legalább egy éjszakán át tartó pácolást követően a hússzeleteket megforgatjuk a sóval és őrölt feketeborssal ízesített lisztben, majd hirtelen kisütjük az előzőleg megpirított szalonnapörc visszamaradt zsírjában, amihez adhatunk még kevés olajat. A megsült hússzeleteket a zsiradékból kivéve melegen tartjuk, majd a finom pörzsanyagokkal teli serpenyőbe helyezzük a megtisztított és felnegyedelt csiperkéket. |
Utolsó frissítés ( 2015. október 24. )
|
Írta: -ka-pír-
|
2015. január 12. |

- 50 dkg darált szarvaslapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek libazsír
- 1 diónyi vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 1-1 tk kakukkfű és rozmaring
- 1 ek gombapor
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 50 dkg tagliatelle vagy hosszúmetélt
- 5 dkg parmezán
Vöröshagymát apróra vágjuk és elkezdjük pirítani a felhevített libazsíron. Amikor a hagyma már csaknem aranysárga, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és 1-2 keverést követően forgassuk bele a finomra darált szarvashúst is. Ezután gyakori keverés mellet pirítsuk a húst előbb fehéredésig, majd lefedve, mérsékelt tüzön egészen addig, amíg az a zsírjára pirul. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a jól megtört kakukkfüvet, rozmaringot és végül a bort is. |
Utolsó frissítés ( 2015. január 12. )
|
|
Írta: Kapalló G. Gyula
|
2014. december 06. |
- 1 db nyúl
- 5 dkg szárított vagy 25 dkg fagyasztott kucsmagomba
- 30 dkg gyöngyhagyma
- 2 ek olaj
- 5 dkg vaj
- 2 szál rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 üveg rizling
- só, bors
- 1 csokor snidling
A felhevített olajban felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a rozmaringágakat és ebben megpirítjuk a feldarabolt nyúl minden részét. Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított gyöngyhagymákat és a felszeletelt fokhagymát, majd a lábasba öntjük az egész üveg bort. A serpenyőt lefedjük alufóliával, és az előmelegített sütőbe helyezzük, ahol kb. másfél óra alatt puhára pároljuk a nyulat. |
Utolsó frissítés ( 2014. december 06. )
|
|
Írta: -ka-pír-
|
2014. szeptember 14. |
 - 50 dkg spagetti
- 20 dkg főtt-füstölt szarvassonka
- 1 ek olíva olaj
- 5 dkg vaj
- 2 szál zöldhagyma vagy egy csokor snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaszrizling
- 2 dl tejszín
- 6 db tojássárgája
- 1 cs kakukkfű
- 10 dkg reszelt parmezán
- só, frissen őrölt bors
A felhevített olaj-vaj keveréken kissé megpirítjuk az apróbb kockákra vágott főtt-füstölt szarvassonkát, majd hozzáadjuk a felaprított zöldhagymát és fedő alatt összepároljuk vele. Ezután gyakori kevergetés mellett hagyjuk az egyészet a zsírjára pirulni. Ha ezzel is megvagyunk, a keletkezett pörzsanyagokat a bor hozzáadásával feloldjuk a serpenyő aljáról, majd belereszeljük a mártásba a fokhagymát és beleöntjük a tejszínt. Az egészet jól összeforraljuk 1-2 perc alatt, majd levesszük a tűzről és frissen őrölt borssal fűszerezzük. A mindeközben al dentére (fogkeményre) főzött spagetti tésztát leszűrjük és összeforgatjuk az elkészített szósszal.
|
Utolsó frissítés ( 2014. szeptember 14. )
|
|
Írta: -ka-pír-
|
2014. augusztus 20. |
- 1 kg szarvaslapocka
- 2 ek kacsazsír
- 2 tk gyömbérpor
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk só
- 1 tk fehérbors
- 1 tk feketebors
- 2 ek méz
- 1 ek worchester szósz
- 1 ek szójaszósz
- 3 dl víz
a körethez: - 1 kg újburgonya
- 2 db érett avokádó
- 1 csokor snidling és/vagy petrezselyem
- 1 citrom leve
- 1 tk barnacukor
- só, őrölt feketebors
A szarvaslapockát megsózzuk, meghintjük frissen őrölt feketeborssal, majd egy vasserpenyőben felhevített zsiradékon minden oldalát szépen körbepirítjuk. Ezután levesszük a serpenyőt a tűzről és a húst bekenjük 2 evőkanál méz, 2 teáskanál fokhagymapor és 2 teáskanál gyömbérpor keverékével. A serpenyőbe öntünk még egy bögre forróvizet, amit 1-1 evőkanál worchester és szójaszósszal ízesítünk. Az edényt ezután alufóliával lefedve, az előmelegített sütőbe helyezzük és közepes lángon, kb. 1-1,5 órán keresztül sütjük a húst. A lényeg, hogy a lapocka porhanyós és szaftos maradjon, ezért a fóliát már csak a sütés utolsó 5 percében vesszük le. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kicsit pihenni, mielőtt felvágnánk.
|
Utolsó frissítés ( 2014. augusztus 21. )
|
|
Írta: Kapalló G. Gyula
|
2014. június 09. |
 - 1 kg szarvascomb vagy lapocka
- 3 ek mangalica- vagy libazsír
- 2 ek sűrített paradicsom
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1-1 kk rozmaring, kakukkfű és majoránna
- 30 dkg vegyes erdei gomba
- 2 dl vörösbor
- 1 ek őrölt csemegepaprika
só, fehérbors
A zsírt felhevítjük és a kockákra vágott húsdarabokat alaposan körbepirítjuk benne. Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a felszeletelt hagymát, és idõnként megkeverve, hagyuk az egészet a zsírjára pirulni. |
Utolsó frissítés ( 2014. június 10. )
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
|
Eredmények 11 - 20 / 117 |