Written by -ka-pír-
|
vasárnap, 05 április 2015 |
There are no translations available

- 6 szelet vaddisznó tarja
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál friss kakukkfű
- 1 dl olaj
- 2 ek mustár
- 4-5 ek liszt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg húsos szalonna
- 50 dkg apró csiperke
- 2 dl húsleves
- só, bors
A tarjaszeleteket enyhén megklopfoljuk, majd bepácoljuk 0,5 dl olaj, 1 evőkanálnyi zúzott fokhagyma, 2 evőkanálnyi mustár és 1 evőkanálnyi aprított kakukkfű keverékével. A legalább egy éjszakán át tartó pácolást követően a hússzeleteket megforgatjuk a sóval és őrölt feketeborssal ízesített lisztben, majd hirtelen kisütjük az előzőleg megpirított szalonnapörc visszamaradt zsírjában, amihez adhatunk még kevés olajat. A megsült hússzeleteket a zsiradékból kivéve melegen tartjuk, majd a finom pörzsanyagokkal teli serpenyőbe helyezzük a megtisztított és felnegyedelt csiperkéket. |
Last Updated ( szombat, 24 október 2015 )
|
|
Written by Kapallo G. Gyula
|
szombat, 04 április 2015 |
There are no translations available
 - 25 dkg szárított fehérbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 30 dkg kucsmagomba
- 1 szál újhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg vaj
- só, bors, fehérbors
A fehérbabot beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap leszűrjük, és bő vízben, egy evőkanál sóval, a felaprított vöröshagymával, fokhagymával, a kucsmagombák szárrészével, valamint a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Ha ezzel megvagyunk, kivesszük a levesből a babérleveleket, hozzáadjuk a fehérbort, majd egy kézi mixerrel teljesen homogén állagúra pépesítjük. |
Last Updated ( szombat, 04 április 2015 )
|
|
Written by C-Icuka
|
vasárnap, 15 február 2015 |
There are no translations available
 A piskótatekercshez:
- 4 tojás
- 4 ek. liszt
- 4 ek. cukor
- 20 dkg málna vagy eperlekvár
A krémhez:
- 3 tojás
- 5 ek. liszt
- 8 dl tej
- 1 rúd vanília
- 6 ek. cukor
- 5 lap zselatin
- 50 dkg krémes túró
- 5 dkg margarin
A klasszikus módon 4 tojásos piskóta tésztát készítünk, majd egy téglalap formájú tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük azt. Miután megsült, egy benedvesített konyharuhát borítunk a tésztára és óvatosan feltekerjük, hogy ha kihül, megtartsa a formáját. Amikor ilyen módon teljesen kihűlt, óvatosan kitekerjük és megkenjük a piskótalapot a málnalekvárral, majd újra szorosan feltekerjük és pihentetjük, amíg a krém elkészül. |
Last Updated ( vasárnap, 15 február 2015 )
|
|
Written by Domokos Szilárd
|
csütörtök, 12 február 2015 |
There are no translations available
 - fehérkenyér szeletek megpirítva
- fokhagyma
- hajszálvékonyra szeletelt vaddisznó sonka, vagy más füstölt sonka
- félkemény sajt reszelve
- szarvasgomba pesto, vagy szarvasgomba olaj
- só, őrölt bors
A kenyereket enyhén megpirítjuk, majd ízlés szerint bedörzsöljük fokhagymával. Ezután megkenjük egy kis szarvasgomba pestoval, vagy meglocsoljuk szarvasgombás olajjal, majd jöhet rá egy-egy szelet sonka és végül a tetejére a sajt. Az elkészült kenyereket 3-5 percre közepes grill alá tesszük, így a megolvadt sajt lezárja a sonka és a szarvasgomba ízét és illatát. A pirítósokat melegen, sóval, borssal fűszerezve tálaljuk. |
Last Updated ( csütörtök, 12 február 2015 )
|
|
Written by Kapalló G. Gyula
|
vasárnap, 08 február 2015 |
There are no translations available
 - 1 db kisebb zellergumó
- 1 db jégsaláta
- 1 db sárgarépa
- 1 db alma
- 4 db hónaposretek
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 db füstöltpisztráng
- 1 marék pirított dió, durvára darabolva
- 1 marék mazsola
- 5 ek majonéz
- 2 dl joghurt
- só, bors
A majonézt jól kikeverjük a joghurttal, amit sóval és borssal ízesítünk. Az almát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd vékony csíkokra szeleteljük, vagy legyaluljuk tetszőleges formájúra. A füstölt pisztráng bőrét és szálkáit eltávolítjuk, majd a jégsalátához hasonlóan kézzel tépkedjük kisebb darabokra. A mazsolát jól megmossuk, a diót pedig száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd egy késsel nagyobb darabokra felaprítjuk. |
Last Updated ( vasárnap, 08 február 2015 )
|
|
|
|
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>
|
Results 43 - 51 of 399 |