"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Rozmaringos őzgerinc nyárson |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2015. augusztus 13. | |
Az őzgerincből készített filéket teljesen lehártyázzuk és kb. 3x3 cm-es darabokra felvágjuk. A fokhagymát és a rozmaringot egy éles késsel jól összeaprítjuk, majd ezzel és gorombára tört feketeborssal fűszerezzük a húst, amit végül megöntözünk a jó minőségű mogyoró-, vagy napraforgó olajjal (sózni csak a sütés végén szabad).
Az így bepácolt húst legalább egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük, majd a paprikából és hagymából vágott szeletekkel váltakozva nyársra húzzuk, és grillrácson készre sütjük. Köleskásával, vagy steak burgonyával és idénysalátával körítve tálaljuk. Borajánló: Testes, barrique érlelésű villányi, egri, vagy szekszárdi vörösborok illenek hozzá, de szóba jöhet egy jó hideg cabernet rosé fröccs is.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 75718 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. augusztus 19. ) |
< Előző | Következő > |
---|