There are no translations available "A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Tésztaragu vaddisznóval |
![]() |
![]() |
![]() |
Written by Kapalló G. Gyula | |
szombat, 01 augusztus 2015 | |
There are no translations available
A felhevített libazsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált vaddisznóhúst, amit gyakori keverés mellett szintén a zsírjára pirítunk. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, provence-i fűszerkeverékkel és adjuk hozzá a paradicsom sűrítményt, valamint a zöldborsót, és a kockára vágott sárgarépát. Néhány perccel később hozzáadhatjuk a tésztát is, majd öntsük fel a ragut a húslevessel, és fedő alatt, mérsékelt lángon hagyjuk, hogy a tészta félkészre puhuljon. Végül adjuk hozzá a kimagozott és kockára vágott cukkinit, illetve pritaminpaprikát is, amivel készre pároljuk a ragut. Tálalás előtt ellenőrizzük még a só mennyiségét, mivel a tészta és a zöldségek általában felszívják azt. Ízlés szerint érlelt kecskesajttal, parmezánnal is megszórhatjuk a tetejét. Borajánló: Soproni kékfrankos sillert vagy egy üde tokaji házasítást igyunk hozzá.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 71097 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Last Updated ( szombat, 01 augusztus 2015 ) |
< Prev | Next > |
---|