"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Fehérbab krémleves kucsmagombával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapallo G. Gyula | |
2015. április 04. | |
![]()
A fehérbabot beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap leszűrjük, és bő vízben, egy evőkanál sóval, a felaprított vöröshagymával, fokhagymával, a kucsmagombák szárrészével, valamint a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Ha ezzel megvagyunk, kivesszük a levesből a babérleveleket, hozzáadjuk a fehérbort, majd egy kézi mixerrel teljesen homogén állagúra pépesítjük. Ezután a felaprított újhagymát megpirítjuk a felhevített vajon, és ezen az alapon, néhány perc alatt megpároljuk a kucsmagombák kalapjait, egy-egy csipet só, őrölt bors és fehérbors hozzáadásával. Végül a tejszínnel gazdagítjuk a gombaszószt. Tálaláskor a forró babkrém leves közepére szedünk egy-egy kanálnyit a tejszínes gombából, amihez forró pirítós kenyeret kínálunk. Ízlés szerint reszelt parmezánnal vagy szarvasgombás olajjal is kiegészíthetjük az ízharmóniát. Tokaji szamorodni vagy batonage (finomseprőn tartás) technikával készült hordós érlelésű fehérborok illenek hozzá a tejszín krémessége és a gomba telt, földes ízvilága miatt.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 67708 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2015. április 04. ) |
< Előző | Következő > |
---|