• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Vaddisznóflekken házi mustárral tárcsalapon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2020. március 29.
  • 12 szelet csontos vaddisznó tarja
  • 3 ek házi mustár
  • 3 ek repce, vagy napraforgó olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kk őrölt feketebors, kakukkfű, majoránna
steak burgonya:
  • 1,5 kg héjában főtt burgonya
  • 1 ek grill fűszerkeverék 
  • kb. 0,5 l olaj a sütéshez

A csontos tarjaszeleteket kiklopfoljuk, enyhén besózzuk, majd egyenként bekenjük mindkét oldalukat a 3 evőkanál házi mustárból, 3 evőkanál olajból, 1 fej reszelt vöröshagymából álló páccal, amit néhány gerezd zúzott fokhagymával, valamint 1-1 kávéskanálnyi kakukkfűvel, majoránnával és őrölt feketeborssal fűszerezünk. Az így bepácolt hússzeleteket néhány órán keresztül pihentetjük, majd forró bezsírozott tárcsalapon készre sütjük.

Amíg a hússzeletek a tárcsalap szélén sülnek, addig a héjukban megfőzött, majd meghámozott burgonyákat gerezdekre vágjuk és a tárcsalap közepébe öntött olajban aranybarnára és ropogósra sütjük, majd ízlés szerint meghintjük grill fűszerkeverékkel. Házi csalamádéval és és hideg fröccsel adjuk asztalra. 

Borajánló:

Mátrai vagy Felső-magyarországi olaszrizlingből készült bort és helyi szikvizet ajánlok hozzá fogyasztani fröccs formájában.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2020. március 29. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 5 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék