• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Konfitált vadkacsacomb héjában sült vajas céklával és cikóriával
Írta: Kende   
2013. november 02.
  • 6 db vadkacsacomb
  • 6 db céklagumó
  • 3 db nagyobb vagy 6 db kicsi fej cikória saláta
  • 50 dkg kacsa vagy mangalica zsír
  • 10 dkg vaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A szépen megtisztított vadkacsacombokat besózzuk, bekenjük zúzott fokhagymával és bőven meghintjük durvára őrölt feketeborssal, majd legalább egy éjszakán keresztül, hideg helyen hagyjuk pácolódni. A konfitáláshoz a húsokat elhelyezzük egy magas falú tűzálló edényben, majd annyi olvasztott zsiradékot öntünk rájuk ami éppen elfedi őket. Ezután előmelegített sütőbe (vagy kemencébe) tesszük, és a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten 4-5 órán keresztül sütjük, amíg a hús elválik a csontjától.

Utolsó frissítés ( 2013. november 03. )
 
Provance-i vadmalacleves
Írta: -ka-pír-   
2013. szeptember 15.
  •     1 kg vadmalac comb vagy lapocka
  •     2-3 fej hagyma
  •     1 db zsenge cukkini
  •     1 db padlizsán
  •     1 db póréhagyma
  •     25 dkg csiperke
  •     4 db babérlevél
  •     2 db pritamin paprika
  •     40 dkg lóbab vagy vesebab
  •     15-20 szem fekete olajbogyó
  •     2 ek paradicsompüré
  •     0,5 dl olivaolaj
  •     1 ek dijon-i mustár
  •     2 tk provence-i fûszerkeverék
  •     2 dl vörösbor
  •     só,fehérbors
  •     1 csokor friss bazsalikom

A vadmalac combot kifilézzük és kisebb kockákra vágjuk, majd a finomra aprított és olajon megfuttatott  hagymára  helyezzük.  Miután  átpároltuk a  húst,  sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, valamint a babérleveleket. Néhány perc pirítást követően öntsük fel kb. 2,5 liter vízzel, vagy húslével, tegyük bele az elõzõleg egy éjszakán keresztül áztatott babot, és fõzzük addig, míg a hús és a bab csaknem megpuhult. Ekkor adjuk hozzá a provence-i fûszerkeveréket (kakukkfű, oregánó, zsálya, bazsalikom, borsikafű) a mustárt, a kockára vágott pritamin paprikát, a felszeletelt póréhagymát, gombát, padlizsánt és cukkinit, valamint az egészben hagyott, magozott olajbogyót.
Utolsó frissítés ( 2013. november 02. )
 
Vaddisznó Stroganoff
Írta: Kende   
2013. szeptember 14.

  •  60 dkg vaddisznó szűz
  • 25 dkg füstölt főtt sonka
  • 25 dkg vegyes erdei gomba
  • 1 kis üveg capribogyó
  • 2-3 közepes csemege uborka
  • 2 kis fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szárított kapor (ízlés szerint elhagyható)
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl húslé
  • 1 dl száraz szamorodni
  • 2 db babérlevél
  • só, bors, fehérbors
  • 0,5 dl olaj

A bélszínt előbb szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felhevítjük és megpirítjuk benne a húst. Ekkor adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd ha már ezek kissé megpárolódtak, a szintén felaprított füstölt sonkát és az erdei gombákból álló keveréket (ha nem áll rendelkezésre friss erdei gomba, használjunk szárított gombát beáztatva vagy ezek hiányában termesztett barnacsiperkét).
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 14. )
 
Csokoládés körtetorta
Írta: -ka-pír-   
2013. szeptember 13.
  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 6 db érett körte
  • 6 ek étcsokoládé
  • 1 cs sütőpor

Elválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától, majd egy habverővel vagy robotgéppel kemény habbá verjük a fehérjét. Ha ezzel megvagyunk, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd evőkanalanként a cukrot, végül pedig egy fakanál segítségével, óvatosan, szintén kanalanként keverjük bele a sütőporral elvegyített lisztet. Az így megkevert piskótatésztát öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt, vagy vajjal kikent és liszttel kiszórt 26 cm átmérőjű tortaformába.
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 14. )
 
Erdei gombával, kecskesajttal és rukkolával töltött szarvascomb
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. szeptember 08.
  • 120 dkg szarvascomb filé
  • 50 dkg vegyes erdei gomba vagy termesztett barnacsiperke
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2x5 dkg vaj
  • 2 ek olaj vagy libazsír
  • 15 dkg rukkola
  • 15 dkg kecskesajt vagy feta
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • 1 kk morzsolt kakukkfű
  • só,fekete- és fehérbors
  • 2dl húslé vagy sör

A szarvascomb filét egy éles késsel, az izomrostokkal párhuzamosan bevágjuk, majd több helyen ugyanígy megnyitjuk és végül teljesen kiterítjük. Az így kapott nagy szelet húst kicsit megklopfoljuk, majd enyhén besózuk (mert a kecskesajt is eléggé sós) és megszórjuk őrölt fekete illetve fehérborssal és kicsit hagyjuk pihenni. Ezalatt a hagymát felvágjuk finomra és vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, amit fűszerezzünk kevés fehérborssal, örölt rozmaringgal és kakukkfűvel, majd pirítsuk zsírjára és hagyjuk kicsit kihülni.
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 13. )
 
Vaddisznóleves gazdagon
Írta: Kende   
2013. július 28.
  • 1 kg vaddisznólapocka
  • 2-3 ek kacsazsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kis fej zellergumó
  • 40 dkg csicsóka
  • 25 dkg fehérbab
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 db érett paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 2 tk provance-i fűszerkeverék
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors
Az apróbb kockákra vágott vaddisznó lapockát megpirítjuk a zsiradékon, majd sózzuk, megszórjuk a paprikával és kevés őrölt feketeborssal, aztán hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, amivel ismét a zsírjára pirítjuk. Ekkor kerül bele a feldarabolt paradicsom és a zöldségek, valamint az előző este beáztatott fehérbab a babérlevéllel.
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 14. )
 
Muflon saslik
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. július 07.
 
  • 1 kg mufloncomb
  • 30 dkg füstöltszalonna
  • 5-6 fej vörös- vagy lilahagyma
  • 5-6 db paradicsom és/vagy kaliforniai paprika
  • 2 dl olaj
  • 3 szál friss vagy 3 tk szárított rozmaring
  • 2 tk törött színesbors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors

A combhúst falatnyi darabokra vágjuk és olajból, finomra vágott rozmaringból, zúzott fokhagymából, valamint frissen tört színesborsból készült pácba helyezzük 1-3 napra. A hidegen pácolt húsdarabokat ezután acél, vagy vízben áztatott bambusznyársakra húzzuk, váltakozva a füstöltszalonnából, hagymából és paradicsomból vagy paprikából vágott szeletkékkel.
 

Utolsó frissítés ( 2013. július 07. )
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 73 - 79 / 392

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 9 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék