• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home
Erdei gombával, kecskesajttal és rukkolával töltött szarvascomb PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 08 szeptember 2013
There are no translations available

  • 120 dkg szarvascomb filé
  • 50 dkg vegyes erdei gomba vagy termesztett barnacsiperke
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2x5 dkg vaj
  • 2 ek olaj vagy libazsír
  • 15 dkg rukkola
  • 15 dkg kecskesajt vagy feta
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • 1 kk morzsolt kakukkfű
  • só,fekete- és fehérbors
  • 2dl húslé vagy sör

A szarvascomb filét egy éles késsel, az izomrostokkal párhuzamosan bevágjuk, majd több helyen ugyanígy megnyitjuk és végül teljesen kiterítjük. Az így kapott nagy szelet húst kicsit megklopfoljuk, majd enyhén besózuk (mert a kecskesajt is eléggé sós) és megszórjuk őrölt fekete illetve fehérborssal és kicsit hagyjuk pihenni. Ezalatt a hagymát felvágjuk finomra és vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, amit fűszerezzünk kevés fehérborssal, örölt rozmaringgal és kakukkfűvel, majd pirítsuk zsírjára és hagyjuk kicsit kihülni.
Last Updated ( péntek, 13 szeptember 2013 )
 
Vaddisznóleves gazdagon PDF Print E-mail
Written by Kende   
vasárnap, 28 július 2013
There are no translations available

  • 1 kg vaddisznólapocka
  • 2-3 ek kacsazsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kis fej zellergumó
  • 40 dkg csicsóka
  • 25 dkg fehérbab
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 db érett paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 2 tk provance-i fűszerkeverék
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors
Az apróbb kockákra vágott vaddisznó lapockát megpirítjuk a zsiradékon, majd sózzuk, megszórjuk a paprikával és kevés őrölt feketeborssal, aztán hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, amivel ismét a zsírjára pirítjuk. Ekkor kerül bele a feldarabolt paradicsom és a zöldségek, valamint az előző este beáztatott fehérbab a babérlevéllel.
Last Updated ( szombat, 14 szeptember 2013 )
 
Muflon saslik PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 07 július 2013
There are no translations available

 
  • 1 kg mufloncomb
  • 30 dkg füstöltszalonna
  • 5-6 fej vörös- vagy lilahagyma
  • 5-6 db paradicsom és/vagy kaliforniai paprika
  • 2 dl olaj
  • 3 szál friss vagy 3 tk szárított rozmaring
  • 2 tk törött színesbors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors

A combhúst falatnyi darabokra vágjuk és olajból, finomra vágott rozmaringból, zúzott fokhagymából, valamint frissen tört színesborsból készült pácba helyezzük 1-3 napra. A hidegen pácolt húsdarabokat ezután acél, vagy vízben áztatott bambusznyársakra húzzuk, váltakozva a füstöltszalonnából, hagymából és paradicsomból vagy paprikából vágott szeletkékkel.
 

Last Updated ( vasárnap, 07 július 2013 )
 
Görögdinnye sorbet PDF Print E-mail
Written by Kende   
csütörtök, 20 június 2013
There are no translations available

 

  • 1,5 kg görögdinnye
  • 1/2-1 lime leve
  • 1-2 ek barnacukor
  • 1-2 ek érlelt barnarum

Az édes, már-már kásás állagú görögdinnyét felszeleteljük, majd eltávolítjuk belőle a magokat egy kiskés hegyével. A gyümölcshúst ezután levágjuk a héjról és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk fel. A darabolás során esetlegesen keletkezett gyümölcslevet öntsük le egy pohárba (pl. limonádéhoz vagy bóléhoz adva nagyon finom), a gyümölcshúst pedig egy nejlonzacskóba helyezve fagyasszuk le úgy, hogy a kockák lehetőleg ne álljanak össze egy tömbbe.

Last Updated ( csütörtök, 20 június 2013 )
 
Marsall máj szarvasborjúból PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
kedd, 18 június 2013
There are no translations available

  • 1 kg szarvasmáj
  • 1 l tej
  • 1 fej fokhagyma
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 ek mangalica- vagy kacsazsír
  • só, bors

A májról, miután jól megmostuk, lehúzzuk a hártyát és kivágjuk belőle a vastagabb központi ereket, majd kb. 1 cm vastag szeletekre felvágjuk. Az így kapott májszeleteket a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk néhány órára vagy akár egy egész éjszakára. A pácolást követően a tejet leöntjük a belsőségről és a szeleteket egyenként a sütőporral elkevert lisztbe forgatjuk. 

Last Updated ( kedd, 18 június 2013 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 73 - 81 of 388

Bejelentkezés






Lost Password?
No account yet? Register

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

We have 18 guests online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


Receive HTML?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék