• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Vaddisznóleves gazdagon
Írta: Kende   
2013. július 28.
  • 1 kg vaddisznólapocka
  • 2-3 ek kacsazsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kis fej zellergumó
  • 40 dkg csicsóka
  • 25 dkg fehérbab
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 db érett paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 2 tk provance-i fűszerkeverék
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors
Az apróbb kockákra vágott vaddisznó lapockát megpirítjuk a zsiradékon, majd sózzuk, megszórjuk a paprikával és kevés őrölt feketeborssal, aztán hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, amivel ismét a zsírjára pirítjuk. Ekkor kerül bele a feldarabolt paradicsom és a zöldségek, valamint az előző este beáztatott fehérbab a babérlevéllel.
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 14. )
 
Muflon saslik
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. július 07.
 
  • 1 kg mufloncomb
  • 30 dkg füstöltszalonna
  • 5-6 fej vörös- vagy lilahagyma
  • 5-6 db paradicsom és/vagy kaliforniai paprika
  • 2 dl olaj
  • 3 szál friss vagy 3 tk szárított rozmaring
  • 2 tk törött színesbors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors

A combhúst falatnyi darabokra vágjuk és olajból, finomra vágott rozmaringból, zúzott fokhagymából, valamint frissen tört színesborsból készült pácba helyezzük 1-3 napra. A hidegen pácolt húsdarabokat ezután acél, vagy vízben áztatott bambusznyársakra húzzuk, váltakozva a füstöltszalonnából, hagymából és paradicsomból vagy paprikából vágott szeletkékkel.
 

Utolsó frissítés ( 2013. július 07. )
 
Görögdinnye sorbet
Írta: Kende   
2013. június 20.

 

  • 1,5 kg görögdinnye
  • 1/2-1 lime leve
  • 1-2 ek barnacukor
  • 1-2 ek érlelt barnarum

Az édes, már-már kásás állagú görögdinnyét felszeleteljük, majd eltávolítjuk belőle a magokat egy kiskés hegyével. A gyümölcshúst ezután levágjuk a héjról és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk fel. A darabolás során esetlegesen keletkezett gyümölcslevet öntsük le egy pohárba (pl. limonádéhoz vagy bóléhoz adva nagyon finom), a gyümölcshúst pedig egy nejlonzacskóba helyezve fagyasszuk le úgy, hogy a kockák lehetőleg ne álljanak össze egy tömbbe.

Utolsó frissítés ( 2013. június 20. )
 
Marsall máj szarvasborjúból
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. június 18.
  • 1 kg szarvasmáj
  • 1 l tej
  • 1 fej fokhagyma
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 ek mangalica- vagy kacsazsír
  • só, bors

A májról, miután jól megmostuk, lehúzzuk a hártyát és kivágjuk belőle a vastagabb központi ereket, majd kb. 1 cm vastag szeletekre felvágjuk. Az így kapott májszeleteket a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk néhány órára vagy akár egy egész éjszakára. A pácolást követően a tejet leöntjük a belsőségről és a szeleteket egyenként a sütőporral elkevert lisztbe forgatjuk. 

Utolsó frissítés ( 2013. június 18. )
 
Nyuszipogi
Írta: Nádasdi Beatrix   
2013. június 07.
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tk só
  • 20 dkg tejföl
  • 60 ml víz
  • 4 dkg vaj
  • 1 tojás

A vajat, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe. Az élesztőt meg lehet futtatni is, én nem szoktam. Sima dagasztóprogramon szép fényes, lágy tésztát dagasztunk. A liszt mennyisége tejföl függő. Én 20% os tejfölt használtam. Ha lágy nagyon a tészta akkor lisztezni kell, ha sűrű, akkor egy kis folyadékot, vizet hozzáadni.

Utolsó frissítés ( 2013. június 08. )
 
Őzragu
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. május 21.

 

  •     1 kg őzcomb
  •     1 kg újburgonya
  •     3 fej vöröshagyma
  •     0,5 kg csiperke
  •     3 db sárgarépa
  •     2-3 ek libazsír
  •     1 liter húsleves
  •     2 szál rozmaring
  •     1 kis csokor kakukkfű
  •     fél szerecsendió
  •     4 gerezd fokhagyma
  •     3 db babérlevél
  •     1 ek pirospaprika
  •     2 dl vörösbor
  •     1 ek méz
  •     só, bors

A megtisztított és közepes kockákra felvágott húst erős lángon megpirítjuk a felhevített libazsíron egy serpenyőben, majd ha ezzel megvagyunk, átöntjük egy tűzálló tálba, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a fűszereket a szerecsendió kivételével.  Sózzuk, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, amennyi ellepi, majd lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 1 órára.

 

Utolsó frissítés ( 2013. június 01. )
 
Ínyenc szarvasborjú pástétom
Írta: Kende   
2013. május 16.
  • 40 dkg szarvaslapocka
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db kisebb zsenge zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 db szegfűbors
  • 1 kis darab gyömbér
  • 6-8 szem feketebors
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • só, bors
  • késhegynyi őrölt babér
  • késhegynyi fehérbors
  • 50 dkg leveles tészta
  • 2 ek fekete szezámmag
  • 1 kis üveg kb. 10-15 dkg erdei gyümölcs (áfonya, csipke, szeder stb.) dzsem
  • 1 ek zselatin

 A szarvasborjú lapockáját egyben kiáztatjuk hideg vízben, majd bő vízben feltesszük főni, akár egy átlagos húslevest. Miután leszedtük a habját, hozzáadjuk az egészben hagyott vöröshagymát, a zsenge fehérrépát és zellert, 1 ek sót és a darabos fűszereket. Ha a hús megpuhult, kivesszük a levesből a zöldségekkel együtt és hagyjuk kihűlni. Ezalatt a levelestésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, majd 200 Ft-os érme nagyságú karikákat szúrunk ki belőlük, melyeket szilikonos sütőpapírra helyezünk. A tésztakarikák felét megkenjük a villával habosra kevert tojással és megszórjuk a fekete szezámmaggal, majd a 150 fokra előmelegített sütőbe helyezzük kb. 15-20 percre, amíg a tetejük pirosra nem sül.

 

Utolsó frissítés ( 2013. május 17. )
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 73 - 79 / 387

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 21 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék