Bor És Vad - Kezdőlap

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Vaddisznóleves gazdagon
Írta: Kende   
2013. július 28.
  • 1 kg vaddisznólapocka
  • 2-3 ek kacsazsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kis fej zellergumó
  • 40 dkg csicsóka
  • 25 dkg fehérbab
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 db érett paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 2 tk provance-i fűszerkeverék
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors
Az apróbb kockákra vágott vaddisznó lapockát megpirítjuk a zsiradékon, majd sózzuk, megszórjuk a paprikával és kevés őrölt feketeborssal, aztán hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, amivel ismét a zsírjára pirítjuk. Ekkor kerül bele a feldarabolt paradicsom és a zöldségek, valamint az előző este beáztatott fehérbab a babérlevéllel.
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 14. )
 
Muflon saslik
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. július 07.
 
  • 1 kg mufloncomb
  • 30 dkg füstöltszalonna
  • 5-6 fej vörös- vagy lilahagyma
  • 5-6 db paradicsom és/vagy kaliforniai paprika
  • 2 dl olaj
  • 3 szál friss vagy 3 tk szárított rozmaring
  • 2 tk törött színesbors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors

A combhúst falatnyi darabokra vágjuk és olajból, finomra vágott rozmaringból, zúzott fokhagymából, valamint frissen tört színesborsból készült pácba helyezzük 1-3 napra. A hidegen pácolt húsdarabokat ezután acél, vagy vízben áztatott bambusznyársakra húzzuk, váltakozva a füstöltszalonnából, hagymából és paradicsomból vagy paprikából vágott szeletkékkel.
 

Utolsó frissítés ( 2013. július 07. )
 
Görögdinnye sorbet
Írta: Kende   
2013. június 20.

 

  • 1,5 kg görögdinnye
  • 1/2-1 lime leve
  • 1-2 ek barnacukor
  • 1-2 ek érlelt barnarum

Az édes, már-már kásás állagú görögdinnyét felszeleteljük, majd eltávolítjuk belőle a magokat egy kiskés hegyével. A gyümölcshúst ezután levágjuk a héjról és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk fel. A darabolás során esetlegesen keletkezett gyümölcslevet öntsük le egy pohárba (pl. limonádéhoz vagy bóléhoz adva nagyon finom), a gyümölcshúst pedig egy nejlonzacskóba helyezve fagyasszuk le úgy, hogy a kockák lehetőleg ne álljanak össze egy tömbbe.

Utolsó frissítés ( 2013. június 20. )
 
Marsall máj szarvasborjúból
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. június 18.
  • 1 kg szarvasmáj
  • 1 l tej
  • 1 fej fokhagyma
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 ek mangalica- vagy kacsazsír
  • só, bors

A májról, miután jól megmostuk, lehúzzuk a hártyát és kivágjuk belőle a vastagabb központi ereket, majd kb. 1 cm vastag szeletekre felvágjuk. Az így kapott májszeleteket a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk néhány órára vagy akár egy egész éjszakára. A pácolást követően a tejet leöntjük a belsőségről és a szeleteket egyenként a sütőporral elkevert lisztbe forgatjuk. 

Utolsó frissítés ( 2013. június 18. )
 
Nyuszipogi
Írta: Nádasdi Beatrix   
2013. június 07.
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tk só
  • 20 dkg tejföl
  • 60 ml víz
  • 4 dkg vaj
  • 1 tojás

A vajat, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe. Az élesztőt meg lehet futtatni is, én nem szoktam. Sima dagasztóprogramon szép fényes, lágy tésztát dagasztunk. A liszt mennyisége tejföl függő. Én 20% os tejfölt használtam. Ha lágy nagyon a tészta akkor lisztezni kell, ha sűrű, akkor egy kis folyadékot, vizet hozzáadni.

Utolsó frissítés ( 2013. június 08. )
 
Őzragu
Írta: Kapalló G. Gyula   
2013. május 21.

 

  •     1 kg őzcomb
  •     1 kg újburgonya
  •     3 fej vöröshagyma
  •     0,5 kg csiperke
  •     3 db sárgarépa
  •     2-3 ek libazsír
  •     1 liter húsleves
  •     2 szál rozmaring
  •     1 kis csokor kakukkfű
  •     fél szerecsendió
  •     4 gerezd fokhagyma
  •     3 db babérlevél
  •     1 ek pirospaprika
  •     2 dl vörösbor
  •     1 ek méz
  •     só, bors

A megtisztított és közepes kockákra felvágott húst erős lángon megpirítjuk a felhevített libazsíron egy serpenyőben, majd ha ezzel megvagyunk, átöntjük egy tűzálló tálba, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a fűszereket a szerecsendió kivételével.  Sózzuk, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, amennyi ellepi, majd lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 1 órára.

 

Utolsó frissítés ( 2013. június 01. )
 
Ínyenc szarvasborjú pástétom
Írta: Kende   
2013. május 16.
  • 40 dkg szarvaslapocka
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db kisebb zsenge zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 db szegfűbors
  • 1 kis darab gyömbér
  • 6-8 szem feketebors
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • só, bors
  • késhegynyi őrölt babér
  • késhegynyi fehérbors
  • 50 dkg leveles tészta
  • 2 ek fekete szezámmag
  • 1 kis üveg kb. 10-15 dkg erdei gyümölcs (áfonya, csipke, szeder stb.) dzsem
  • 1 ek zselatin

 A szarvasborjú lapockáját egyben kiáztatjuk hideg vízben, majd bő vízben feltesszük főni, akár egy átlagos húslevest. Miután leszedtük a habját, hozzáadjuk az egészben hagyott vöröshagymát, a zsenge fehérrépát és zellert, 1 ek sót és a darabos fűszereket. Ha a hús megpuhult, kivesszük a levesből a zöldségekkel együtt és hagyjuk kihűlni. Ezalatt a levelestésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, majd 200 Ft-os érme nagyságú karikákat szúrunk ki belőlük, melyeket szilikonos sütőpapírra helyezünk. A tésztakarikák felét megkenjük a villával habosra kevert tojással és megszórjuk a fekete szezámmaggal, majd a 150 fokra előmelegített sütőbe helyezzük kb. 15-20 percre, amíg a tetejük pirosra nem sül.

 

Utolsó frissítés ( 2013. május 17. )
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 73 - 79 / 387

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 8 vendég és 1 tag online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék