• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home
Erdészné lepénye PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
hétfő, 24 március 2014
There are no translations available

  • 10 dkg vaddisznó vagy szarvas sült
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db héjában főtt vagy sült burgonya
  • 1 cs medvehagyma
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg dióbél
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 diónyi vaj
  • 50 dkg leveles tészta
  • 1-1 csípet kakukkfű és rozmaring
  • só, bors

A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a felkockázott húsos szalonnát és dinszteljük hozzá a felszeletelt lilahagymát. Ha ezzel megvagyunk, forgassuk bele a vékonyra szeletelt, héjában sült burgonyát és a kisebb kockákra vágott sültet is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés szárított kakukkfüvet és rozmaringot, majd összemelegítjük az egészet.

Last Updated ( vasárnap, 11 május 2014 )
 
Vadkacsa "befőtt" PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 29 december 2013
There are no translations available

 

  • 1 db vadkacsa
  • 50 dkg kacsa-, vagy mangalicazsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors 

A megnyúzott, kizsigerelt és nagyobb darabokra felvágott vadkacsát beletesszük egy lefedhető, mély tűzálló edénybe, megszórjuk az apróra vágott vörös-, és fokhagymával, meghintjük 2 teáskanál sóval és 1 teáskanál frissen tört feketeborssal, majd leöntjük annyi olvasztott zsírral, amennyi éppen ellepi. Felfűtött, de már nem tüzelt kemencében, vagy takarékra vett gázsütőben 4-5 órán keresztük sütjük lefedve.  Mikor kivesszük a kacsát az edényből, szedjük le a húst a csontokról, tépkedjük kissebb cafatokra, vagy vágjuk fel apró darabokra és helyezzük el néhány jól zárható üvegben vagy csuporban. A húst öntsük le a pecsenyezsírral úgy, hogy az teljesen elfedje, majd zárjuk le az edényeket és hagyjuk teljesen kihülni. Az így kapott finomságot hűvös helyen akár hónapokig is eltarthatjuk és pirítósra, vagy egyéb pékárura kenve bármikor fogyaszthatjuk.

Borajánló:

Könnyed baráti fröccsözéshez szánt rozék, rizlingek és kadarkák passzolnak hozzá.

Last Updated ( vasárnap, 29 december 2013 )
 
Vegyes gombakrém leves PDF Print E-mail
Written by Kende   
vasárnap, 29 december 2013
There are no translations available

 

  • 50 dkg barna csiperke
  • 5 dkg szárított vegyes erdeigomba (vagy vargánya, róka- és trombitagomba keveréke)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 ek tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors, fehérbors

A szárított gombát beáztatjuk kb. 3,5-4 dl langyos vízbe egy órára. Ezalatt megtisztítjuk a csiperkegombát úgy, hogy a tönkök végének földes részét levágjuk, de a kalapokról nem húzzuk le a "bőrt". Ha a gombák kalapját is túl szennyezettnek találjuk, tegyük őket egy mélyebb tálba, szórjuk meg 1-2 evőkanál liszttel és öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi jól ellepi. A lisztes vízben néhányszor megkeverve, a földes szennyeződéseket könnyen le tudjuk mosni a csiperkéről, majd egy szűrőkanálban leöblítve, lecsepegtetve már folytathatjuk is a feldolgozását. Válasszunk ki néhány nagyobb darab gombát, amiből vágjunk vastagabb szeleteket, fejenként 2-3 darabot. Ezeket a szeleteket az olaj és a vaj felhevített keverékében, nagy lángon pirítsuk meg, a zsiradékból kivéve szórjuk meg pici sóval és borssal, majd tegyük félre a kész leves betétjének. A felhevített zsiradékon ezután fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt csiperkét, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, időnként megkeverve hagyjuk párolódni kb.

Last Updated ( vasárnap, 11 május 2014 )
 
Vörösboros fácán cseréptálban PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 15 december 2013
There are no translations available

 

  • 2 db fácán
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg erdélyi szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3+3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg barnacsiperke
  • 1 ek liszt
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek barnacukor
  • 3 dl vörösbor
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk kakukkfű
  • só, bors

A megkopasztott, megpucolt fácánokat feldaraboljuk, és a combokat, illetve a mellehúsát besózzuk, beborsozzuk, bekenjük zúzott fokhagymával, majd félretesszük pácolódni. A csontosabb részekből (nyak, szárny, farhát) egy csokor leveszöldséggel és egy fej hagymával húslevest főzünk a szokásos módon. Amikor a húsleves elkészült, egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd ebben üvegesre sütjük a kockára vágott szalonnát. Az így kapott zsíradékban megpirítjuk a bepácolt fácándarabok minden oldalát, majd hozzáadjuk a negyedelt hagymákat, 3 egész gerezd fokhagymát és a nagyobb szeletekre vágott barnacsiperkét (esetleg rókagombát). További 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket, a paradicsompürét és megszórjuk a liszttel, illetve a barnacukorral.

Last Updated ( hétfő, 16 december 2013 )
 
Pralinétorta PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 15 december 2013
There are no translations available

 

 A piskótalaphoz:

  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1/2 sütőpor

A grillázshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 csésze dió vagy törökmogyoró

A krémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dl habtejszín
  • 3 ek kakaópor (+ 2 ek a tetejére)

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük egy csípet sóval. Ezután folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül pedig egy fakanállal hozzákeverjük kanalanként a sütőporral elvegyített lisztet. A csatos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, majd közepes hőfokra melegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük úgy, hogy az első 10 percben a sütőajtót résnyire kitámasztjuk egy fakanál nyelével.

Last Updated ( vasárnap, 15 december 2013 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 64 - 72 of 392

Bejelentkezés






Lost Password?
No account yet? Register

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

We have 7 guests online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


Receive HTML?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék