Written by -ka-pÃr-
|
szerda, 20 augusztus 2014 |
There are no translations available
- 1 kg szarvaslapocka
- 2 ek kacsazsír
- 2 tk gyömbérpor
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk só
- 1 tk fehérbors
- 1 tk feketebors
- 2 ek méz
- 1 ek worchester szósz
- 1 ek szójaszósz
- 3 dl víz
a körethez: - 1 kg újburgonya
- 2 db érett avokádó
- 1 csokor snidling és/vagy petrezselyem
- 1 citrom leve
- 1 tk barnacukor
- só, Å‘rölt feketebors
A szarvaslapockát megsózzuk, meghintjük frissen Å‘rölt feketeborssal, majd egy vasserpenyÅ‘ben felhevített zsiradékon minden oldalát szépen körbepirítjuk. Ezután levesszük a serpenyÅ‘t a tűzrÅ‘l és a húst bekenjük 2 evÅ‘kanál méz, 2 teáskanál fokhagymapor és 2 teáskanál gyömbérpor keverékével. A serpenyÅ‘be öntünk még egy bögre forróvizet, amit 1-1 evÅ‘kanál worchester és szójaszósszal ízesítünk. Az edényt ezután alufóliával lefedve, az elÅ‘melegített sütÅ‘be helyezzük és közepes lángon, kb. 1-1,5 órán keresztül sütjük a húst. A lényeg, hogy a lapocka porhanyós és szaftos maradjon, ezért a fóliát már csak a sütés utolsó 5 percében vesszük le. Ha elkészült, kivesszük a sütÅ‘bÅ‘l és hagyjuk kicsit pihenni, mielÅ‘tt felvágnánk.
|
Last Updated ( csütörtök, 21 augusztus 2014 )
|
|
Written by -ka-pÃr-
|
hétfő, 28 július 2014 |
There are no translations available
 - 60 dkg zsenge cukkini
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- só, bors, fehérbors
- 1 ek liszt
- 3 dl fÅ‘zÅ‘tejszín
- 1 dl fehérbor
- 1 l húsleves
- 2 ek szarvasgombával ízesített olaj
A felhevített olajon megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott és durva sajtreszelÅ‘n lereszelt cukkinit. Amikor a cukkini összeesett, megsózzuk, meghintjük 1-1 késhegynyi fekete és fehér borssal, majd hagyjuk a zsírjára pirulni. Ha ezzel megvagyunk, megszórjuk és összeforgatjuk a cukkinit a liszttel, majd lassan, folytonos kevergetés mellett felengedjük a húslevessel és hagyjuk felforrni. Ekkor ízesítjük a levest fehérborral és gazdagítjuk még tejszínnel, amivel szintén rövid ideig összeforraljuk. |
Last Updated ( hétfő, 28 július 2014 )
|
|
Written by Kapalló G. Gyula
|
vasárnap, 29 június 2014 |
There are no translations available
 - 1 kg vaddisznó lapockafilé
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 ek mustárpor
- 1 tk fehérbors
- 1 ek worchester szósz
- 1 ek világos szójaszósz
- 1 ek zúzott fokhagyma
- 1 tk tengeri só
- 5 fej vöröshagyma
- 1-1 db sárga, piros és zöld paprika
A kockára vágott vaddisznó lapockát bepácoljuk az olajból és a fűszerekbÅ‘l, illetve a worchester- és szójaszószból készített keverékben, amiben 2-3 napig hagyuk állni. Sütés elÅ‘tt vízben vagy száraz fehérborban áztatott bambusznyársakra húzzuk fel a pácolt húsokat a félbe vágott vöröshagymákkal és a paprikákból vágott szeletekkel váltakozva. |
Last Updated ( vasárnap, 29 június 2014 )
|
|
Written by Kapalló G. Gyula
|
hétfő, 16 június 2014 |
There are no translations available
- 1,2 kg csontos vadhús
 - 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor vegyeszöldség
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg barna csiperke
- 10 dkg csipetke tészta vagy paraszttarhonya
- 3 dl fÅ‘zÅ‘tejszín
- 2 dl száraz fehérbor
- 1-2 ek tárkony
- 2-3 babérlevél
- 1-1 tk majoránna és kakukkfű
- só, bors, fehérbors
A csontos vadhúst feltesszük fÅ‘ni annyi vízben, amennyi bÅ‘ven ellepi. Miután felforrt, szedjük le a levesrÅ‘l a habot, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, a zúzott fokhagymát, 2-3 szép babérlevelet, egy evÅ‘kanál sót, és egy-egy kávéskanálnyi fehér-, illetve feketeborsot. FedÅ‘ alatt, közepes lángon fÅ‘zzük kb. 3 órán keresztül. Amikor a hús már teljesen megpuhult és kezd leomlani a csontról, vegyük ki a levesbÅ‘l és hagyjuk kissé kihűlni. |
Last Updated ( szombat, 21 június 2014 )
|
|
Written by Kapalló G. Gyula
|
hétfő, 09 június 2014 |
There are no translations available
 - 1 kg szarvascomb vagy lapocka
- 3 ek mangalica- vagy libazsír
- 2 ek sűrített paradicsom
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1-1 kk rozmaring, kakukkfű és majoránna
- 30 dkg vegyes erdei gomba
- 2 dl vörösbor
- 1 ek Å‘rölt csemegepaprika
só, fehérbors
A zsírt felhevítjük és a kockákra vágott húsdarabokat alaposan körbepirítjuk benne. Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a felszeletelt hagymát, és idõnként megkeverve, hagyuk az egészet a zsírjára pirulni. |
Last Updated ( kedd, 10 június 2014 )
|
|
|
|
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>
|
Results 57 - 65 of 394 |