• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home
Bodzaszörp PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 11 május 2014
There are no translations available

  • 40 db bodzavirág
  • 4 kg cukor
  • 4 l viz
  • 4 db citrom
  • 10 dkg borkősav
  • 1 tk szalicil (vagy Na-benzoát)
  • 1 ek citromsav
A kézmeleg vízben feloldjuk a cukrot, a borkősavat és a citromsavat, majd beleáztatjuk a frissen szedett bodzavirágokat. A jól megmosott citromokat karikára vágjuk és az így kapott szeleteket kissé megnyomkodva szintén a sziruphoz adjuk. Az egésznek a tetejére egy teáskanálnyi szalicilt vagy Na-benzoátot szórunk, majd lefedve, hűvös helyen 1 hétig állni hagyjuk. 
Last Updated ( vasárnap, 11 május 2014 )
 
Medvehagymás burgonyakrémleves PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 11 május 2014
There are no translations available

 

  • 2 cs medvehagyma
  • 30 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • só, fehérbors 

A megtisztított és kisebb kockákra vágott burgonyát kissé megpirítjuk a felhevített vajon, majd sózzuk és késhegynyi fehérborssal fűszerezzük. Ezután felöntjük a fehérborral, ami feloldja az edény alján keletkezett pörzsanyagokat és kellemesen savanykás ízt kölcsönöz majd a levesünknek. Ha ezzel megvagyunk, öntsük fel egy liter vízzel és főzzük puhára a burgonyát.

Last Updated ( csütörtök, 15 május 2014 )
 
Erdészné lepénye PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
hétfő, 24 március 2014
There are no translations available

  • 10 dkg vaddisznó vagy szarvas sült
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db héjában főtt vagy sült burgonya
  • 1 cs medvehagyma
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg dióbél
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 diónyi vaj
  • 50 dkg leveles tészta
  • 1-1 csípet kakukkfű és rozmaring
  • só, bors

A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a felkockázott húsos szalonnát és dinszteljük hozzá a felszeletelt lilahagymát. Ha ezzel megvagyunk, forgassuk bele a vékonyra szeletelt, héjában sült burgonyát és a kisebb kockákra vágott sültet is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kevés szárított kakukkfüvet és rozmaringot, majd összemelegítjük az egészet.

Last Updated ( vasárnap, 11 május 2014 )
 
Vadkacsa "befőtt" PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 29 december 2013
There are no translations available

 

  • 1 db vadkacsa
  • 50 dkg kacsa-, vagy mangalicazsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors 

A megnyúzott, kizsigerelt és nagyobb darabokra felvágott vadkacsát beletesszük egy lefedhető, mély tűzálló edénybe, megszórjuk az apróra vágott vörös-, és fokhagymával, meghintjük 2 teáskanál sóval és 1 teáskanál frissen tört feketeborssal, majd leöntjük annyi olvasztott zsírral, amennyi éppen ellepi. Felfűtött, de már nem tüzelt kemencében, vagy takarékra vett gázsütőben 4-5 órán keresztük sütjük lefedve.  Mikor kivesszük a kacsát az edényből, szedjük le a húst a csontokról, tépkedjük kissebb cafatokra, vagy vágjuk fel apró darabokra és helyezzük el néhány jól zárható üvegben vagy csuporban. A húst öntsük le a pecsenyezsírral úgy, hogy az teljesen elfedje, majd zárjuk le az edényeket és hagyjuk teljesen kihülni. Az így kapott finomságot hűvös helyen akár hónapokig is eltarthatjuk és pirítósra, vagy egyéb pékárura kenve bármikor fogyaszthatjuk.

Borajánló:

Könnyed baráti fröccsözéshez szánt rozék, rizlingek és kadarkák passzolnak hozzá.

Last Updated ( vasárnap, 29 december 2013 )
 
Vegyes gombakrém leves PDF Print E-mail
Written by Kende   
vasárnap, 29 december 2013
There are no translations available

 

  • 50 dkg barna csiperke
  • 5 dkg szárított vegyes erdeigomba (vagy vargánya, róka- és trombitagomba keveréke)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 ek tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors, fehérbors

A szárított gombát beáztatjuk kb. 3,5-4 dl langyos vízbe egy órára. Ezalatt megtisztítjuk a csiperkegombát úgy, hogy a tönkök végének földes részét levágjuk, de a kalapokról nem húzzuk le a "bőrt". Ha a gombák kalapját is túl szennyezettnek találjuk, tegyük őket egy mélyebb tálba, szórjuk meg 1-2 evőkanál liszttel és öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi jól ellepi. A lisztes vízben néhányszor megkeverve, a földes szennyeződéseket könnyen le tudjuk mosni a csiperkéről, majd egy szűrőkanálban leöblítve, lecsepegtetve már folytathatjuk is a feldolgozását. Válasszunk ki néhány nagyobb darab gombát, amiből vágjunk vastagabb szeleteket, fejenként 2-3 darabot. Ezeket a szeleteket az olaj és a vaj felhevített keverékében, nagy lángon pirítsuk meg, a zsiradékból kivéve szórjuk meg pici sóval és borssal, majd tegyük félre a kész leves betétjének. A felhevített zsiradékon ezután fonnyasszuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt csiperkét, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, időnként megkeverve hagyjuk párolódni kb.

Last Updated ( vasárnap, 11 május 2014 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 57 - 65 of 387

Bejelentkezés






Lost Password?
No account yet? Register

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


Receive HTML?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék