• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home
Jáger szelet PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 05 április 2015
There are no translations available

  •  6 szelet vaddisznó tarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál friss kakukkfű
  • 1 dl olaj
  • 2 ek mustár
  • 4-5 ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 50 dkg apró csiperke
  • 2 dl húsleves
  • só, bors

A tarjaszeleteket enyhén megklopfoljuk, majd bepácoljuk 0,5 dl olaj, 1 evőkanálnyi zúzott fokhagyma, 2 evőkanálnyi mustár és 1 evőkanálnyi aprított kakukkfű keverékével. A legalább egy éjszakán át tartó pácolást követően a hússzeleteket megforgatjuk a sóval és őrölt feketeborssal ízesített lisztben, majd hirtelen kisütjük az előzőleg megpirított szalonnapörc visszamaradt zsírjában, amihez adhatunk még kevés olajat. A megsült hússzeleteket a zsiradékból kivéve melegen tartjuk, majd a finom pörzsanyagokkal teli serpenyőbe helyezzük a megtisztított és felnegyedelt csiperkéket.

Last Updated ( szombat, 24 október 2015 )
 
Fehérbab krémleves kucsmagombával PDF Print E-mail
Written by Kapallo G. Gyula   
szombat, 04 április 2015
There are no translations available

  • 25 dkg szárított fehérbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 30 dkg kucsmagomba
  • 1 szál újhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • só, bors, fehérbors

A fehérbabot beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap leszűrjük, és bő vízben, egy evőkanál sóval, a felaprított vöröshagymával, fokhagymával, a kucsmagombák szárrészével, valamint a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Ha ezzel megvagyunk, kivesszük a levesből a babérleveleket, hozzáadjuk a fehérbort, majd egy kézi mixerrel teljesen homogén állagúra pépesítjük.

Last Updated ( szombat, 04 április 2015 )
 
Vaníliakrémes-málnalekváros charlotte PDF Print E-mail
Written by C-Icuka   
vasárnap, 15 február 2015
There are no translations available

 

 A piskótatekercshez:

  • 4 tojás
  • 4 ek. liszt
  • 4 ek. cukor
  • 20 dkg málna vagy eperlekvár

A krémhez:

  • 3 tojás
  • 5 ek. liszt
  • 8 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • 6 ek. cukor
  • 5 lap zselatin
  • 50 dkg krémes túró
  • 5 dkg margarin

A klasszikus módon 4 tojásos piskóta tésztát készítünk, majd egy téglalap formájú tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük azt. Miután megsült, egy benedvesített konyharuhát borítunk a tésztára és óvatosan feltekerjük, hogy ha kihül, megtartsa a formáját. Amikor ilyen módon teljesen kihűlt, óvatosan kitekerjük és megkenjük a piskótalapot a málnalekvárral, majd újra szorosan feltekerjük és pihentetjük, amíg a krém elkészül.

Last Updated ( vasárnap, 15 február 2015 )
 
Erdei pirítós PDF Print E-mail
Written by Domokos Szilárd   
csütörtök, 12 február 2015
There are no translations available

 

  • fehérkenyér szeletek megpirítva
  • fokhagyma
  • hajszálvékonyra szeletelt vaddisznó sonka, vagy más füstölt sonka
  • félkemény sajt reszelve
  • szarvasgomba pesto, vagy szarvasgomba olaj
  • só, őrölt bors

A kenyereket enyhén megpirítjuk, majd ízlés szerint bedörzsöljük fokhagymával. Ezután megkenjük egy kis szarvasgomba pestoval, vagy meglocsoljuk szarvasgombás olajjal, majd jöhet rá egy-egy szelet sonka és végül a tetejére a sajt. Az elkészült kenyereket 3-5 percre közepes grill alá tesszük, így a megolvadt sajt lezárja a sonka és a szarvasgomba ízét és illatát. A pirítósokat melegen, sóval, borssal fűszerezve tálaljuk.

Last Updated ( csütörtök, 12 február 2015 )
 
Waldorf saláta füstölt pisztránggal PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 08 február 2015
There are no translations available

 

  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 db jégsaláta
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db alma
  • 4 db hónaposretek
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 db füstöltpisztráng
  • 1 marék pirított dió, durvára darabolva
  • 1 marék mazsola
  • 5 ek majonéz
  • 2 dl joghurt
  • só, bors

A majonézt jól kikeverjük a joghurttal, amit sóval és borssal ízesítünk. Az almát és a zöldségeket megtisztítjuk, majd vékony csíkokra szeleteljük, vagy legyaluljuk tetszőleges formájúra. A füstölt pisztráng bőrét és szálkáit eltávolítjuk, majd a jégsalátához hasonlóan kézzel tépkedjük kisebb darabokra. A mazsolát jól megmossuk, a diót pedig száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd egy késsel nagyobb darabokra felaprítjuk.

Last Updated ( vasárnap, 08 február 2015 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 43 - 51 of 399

Bejelentkezés






Lost Password?

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


Receive HTML?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék