Bor És Vad - Home

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home
Rókagombás-vargányás omlett favágó módra PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
szombat, 31 január 2015
There are no translations available

  • 1-1 kis maréknyi szárított róka- és vargánya gomba
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 diónyi vaj
  • 4 tojás
  • 1 ek liszt
  • 0,5 dl tej
  • 10 dkg trappista sajt
  • só, bors

A télire szárítással eltett erdei gombáinkból, - jelen esetben a vargányából és rókagombából - fenséges reggelit varázsolhatunk, ha előző este 1-1 maréknyit langyos vízbe beáztatunk ezekből. Másnap reggel csak annyi a dolgunk, hogy egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, abban megpirítjuk a húsos szalonnából vágott szeleteket, majd ezen az alapon kissé megpirítjuk a leszűrt, lecsöpögtetett gombákat. Amíg a gombák pirulnak a serpenyőben, egy habverővel keverjük simára a lisztet a tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd üssük bele a tojásokat és kissé habosítsuk fel a keveréket.

Last Updated ( szombat, 31 január 2015 )
 
Szarvashúsos tagliatelle PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
hétfő, 12 január 2015
There are no translations available

  • 50 dkg darált szarvaslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek libazsír
  • 1 diónyi vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1-1 tk kakukkfű és rozmaring
  • 1 ek gombapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 50 dkg tagliatelle vagy hosszúmetélt
  • 5 dkg parmezán

Vöröshagymát apróra vágjuk és elkezdjük pirítani a felhevített libazsíron. Amikor a hagyma már csaknem aranysárga, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és 1-2 keverést követően forgassuk bele a finomra darált szarvashúst is. Ezután gyakori keverés mellet pirítsuk a húst előbb fehéredésig, majd lefedve, mérsékelt tüzön egészen addig, amíg az a zsírjára pirul. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a jól megtört kakukkfüvet, rozmaringot és végül a bort is.

Last Updated ( hétfő, 12 január 2015 )
 
Forralt bor kicsit másképp PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
csütörtök, 25 december 2014
There are no translations available

 

  • 2 üveg (1,5 liter) vörösbor
  • 20 dkg barnacukor
  • 2 db Earl Grey tea filter
  • 4 db ujjnyi fahéj
  • 1 db vaniliarúd
  • 5 db csillagánizs
  • 5 db kardamom termés
  • 1 ek egész szegfűszeg
  • 2 dl portorico rum

Egy megfelelő méretű fazékban a cukorból 2-3 dl borral szirupot főzünk. Ebbe beledobjuk a cimkéjétől megszabadított teafiltereket és a fűszereket (a vaniliát hosszában kettévágva, a kardamomot pedig kissé megtörve), amelyekkel további 2-3 percig forraljuk a szirupot. Ezután felöntjük a maradék borral, lefedjük, és az egészet gyöngyözésig forrósítjuk, de nem forrajuk fel teljesen, hogy a borban levő alkoholt ne párologtassuk el.

Last Updated ( csütörtök, 25 december 2014 )
 
Törökbúzás vaddisznós töltött káposzta PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 21 december 2014
There are no translations available


  • 1 kg vaddisznó lapocka
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg kukoricakása (nagy szemű)
  • 30 dkg füstölt sertéstarja 
  • 1 fej savanyított káposzta
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • 1-1 tk őrölt fekete és fehérbors
  • 1-1 tk őrölt rozmaring és borsikafű
  • 1 db tojás
  • 0,5 l paradicsomsűrítmény
  • 1,5 ek só
  • 2 ek zsír

A vaddisznó lapockáját a szalonnával, 1 fej vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel együtt ledaráljuk, majd jól összekeverjük a tojással, a nagyszemű kukoricakásával, 1 evőkanál sóval, 1 evőkanál pirospaprikával és a többi fűszerrel. Ezután a megmaradt két fej vöröshagymát felszeleteljük és a felhevített zsiradékon, fél evőkanál sóval elkezdjük megfonnyasztani. Ha ezzel megvagyunk, a hagymát levesszük a tűzről és meghintjük egy evőkanálnyi pirospaprikával, majd átszedjük egy tűzálló cserépfazékba és befedjük 2 maréknyi savanyúkáposztával.
Last Updated ( hétfő, 22 december 2014 )
 
Borkocsonya PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
péntek, 19 december 2014
There are no translations available


 
  • 1 üveg félédes furmint
  • 2 ek porzselatin
  • 3 ek méz
  • 1 marék mazsola

A bort egy megfelelő méretű lábasban elkezdjük melegíteni, majd amikor már langyos, hozzáadjuk a zselatint és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön forrásig hevítjük, de nem hagyjuk hogy egészen felforrjon. Ekkor levesszük a tűzről és kicsit hagyjuk hűlni. Ezután adjuk hozzá a mézet, és a keveréket porciózzuk ki hideg vízzel kiöblített tálkákba, amelyekeben előzőleg elosztottuk a megmosott mazsolát. Hideg helyen hagyjuk megdermedni és pihenni legalább egy éjszakán át, majd a gyümölcszselékhez hasonlóan, kistányérra kiborítva szervírozzuk.

Last Updated ( péntek, 19 december 2014 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 36 - 44 of 387

Bejelentkezés






Lost Password?
No account yet? Register

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

We have 7 guests and 1 member online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


Receive HTML?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék