• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home
Skót muflontojás PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 15 november 2015
There are no translations available

  • 9 db tojás
  • 40 dkg mufloncomb
  • 3 dl tej
  • 2 db zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt csemege szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-1 kk őrölt kakukkfű, rozmaring, szurokfű
  • 1 tk feketebors
  • 1 ek worchester szósz
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa

6 db tojást forrásban levő vízbe helyezünk, 5 percig főzünk, majd jeges vízben lehűtünk. A muflonhúst és a csemegeszalonnát finomra daráljuk, majd összekeverjük két felvert tojással és a tejbe áztatott, kicsavart zsemlékkel. A kapott masszát fűszerezzük a worchestershire szósszal, aprított petrezselyemmel, sóval, borssal, szárított zöldfűszerekkel, valamint a zúzott fokhagymával és a lereszelt vöröshagymával. A tojásokat megpucoljuk, lisztbe forgatjuk és beburkoljuk a hat egyenlő részre osztott húspéppel.

Last Updated ( vasárnap, 15 november 2015 )
 
Diós körteleves szamorodnival PDF Print E-mail
Written by Kapallo G. Gyula   
szombat, 31 október 2015
There are no translations available

  • 2 ek olíva olaj
  • 4 db téli körte
  • 1 marék dióbél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l zöldségleves
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl száraz szamorodni
  • 1 ek vegyes virágméz
  • só,őrölt bors

A dióbelet száraz, felhevített serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd egy éles késsel felaprítjuk és félretesszük. A felszeletelt hagymát enyhén sózzuk, borsozzuk, majd megpirítjuk az olajon, és hozzáadjuk a kimagozott, kockára vágott körtét. Az egészet felöntjük a zöldség alaplével és lefedve addig forraljuk, amíg a körte meg nem puhul.

 

Last Updated ( szombat, 31 október 2015 )
 
Pikáns csokoládés szarvasragu PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 18 október 2015
There are no translations available

  • 1 kg szarvaslapocka
  • 2 ek olíva olaj
  • 5 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tk chili pehely
  • 2 ek natúr kakaópor
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ü barnasör
  • 2 dl sűrített paradicsom  
  • só, bors
A szarvashúst nagyobb kockákra vágjuk, majd ezeket kisebb adagokban körbe pirítjuk a felhevített olaj-vaj keveréken. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, amire rászórjuk a fűszereket és a kakaóport, majd felöntjük a sűrített paradicsommal és enyhén lepirítjuk.
Last Updated ( szombat, 24 október 2015 )
 
Bazsalikomos szarvasvagdalt PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
csütörtök, 03 szeptember 2015
There are no translations available

 

  • 1 kg darált szarvaslapocka
  • 1 csokor friss, aprított bazsalikom
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma reszelve vagy apróra vágva
  • 2 ek osztrigaszósz, vagy 1 ek szardellapaszta (elhagyható)
  • 1 ek csípős paprika krém vagy 1 tk chili pehely
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • 2 db kimagozott, apróra vágott paradicsom
  • 2 dl zsemlemorzsa
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • a sütéshez olaj

A szépen lehártyázott, megtisztított szarvaslapockát finomra daráljuk, majd összekeverjük előbb a száraz, aztán pedig a nedves fűszerekkel és hagymafélékkel, valamint az aprított bazsalikommal (a sóval csinyján bánjunk, mert mind az osztriga szósz, mind pedig a csípős paprika krém eléggé sós szokott lenni).

Last Updated ( csütörtök, 03 szeptember 2015 )
 
Sajttorta sütés nélkül PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 23 augusztus 2015
There are no translations available

  • 20 dkg édes-omlós keksz
  • 9 dkg vaj
  • 500 g mascarpone
  • 500 g krémsajt
  • 3 ek porcukor
  • 1 db vanília rúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kis üveg házi dzsem

A kekszet egy nejlon zacskóba tesszük, amit beburkolunk konyharuhával és egy sodrófa vagy klopfoló segítségével kekszmorzsát készítünk. A vajat felolvasztjuk és a morzsával összekeverve egy 30 cm átmérőjű csattos tortafoma aljára nyomkodjuk egyenletes vastagságban.

Last Updated ( vasárnap, 23 augusztus 2015 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 29 - 37 of 399

Bejelentkezés






Lost Password?

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


Receive HTML?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék