Bor És Vad - Home

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home
Szalonnás-medvehagymás kenyérpuding PDF Print E-mail
Written by Kapallo G. Gyula   
vasárnap, 26 április 2015
There are no translations available

  • 10 db tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 4 szelet fehér toast kenyér
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 tk friss kakukkfű aprítva
  • 1 tk friss zsályalevél aprítva
  • 1 csokor medvehagyma aprítva
  • 1 tk só
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 tk chili pehely
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg reszelt trappista
  • 10 dkg kolozsvári szalonna     
  • 5 dkg vaj

A szalonnát vágjuk fel vékonyabb szeletekre és ezeket egy serpenyőben pirítsuk aranybarnára, majd vegyük ki a zsírból és papírtörlőre helyezve hagyjuk kihűlni. A tojásokat üssük fel egy keverőtálba és keverjük habosra egy kézi habverővel. Ezután aprítsuk fel a szalonnát, a medvehagymát és a zöldfűszereket, a kenyeret csípkedjük kockacukornyi darabokra, majd a többi hozzávalóval együtt forgassuk bele a felvert tojásba.

Last Updated ( vasárnap, 26 április 2015 )
 
Erdei csiperke mártás PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 19 április 2015
There are no translations available

  • 1 ek olaj
  • 1 ek vaj
  • 25 dkg barna csiperke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl félédes tokaji hárslevelű
  • 1 ek finom liszt
  • só, fehérbors


A felhevített olaj-vaj keverékben megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzá adjuk a gombafejek kitört és szintén finomra felvágott tönkjét. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük és fedő alatt fonnyadásig pároljuk az egészet. Ezután kerül hozzá a fehérbor, amivel további 8-10 percig forraljuk a hagymát és a gombát fedő alatt, majd besűrítjük az egészet a főzőtejszínnel és egy csapott evőkanálnyi finomliszttel.

Last Updated ( vasárnap, 19 április 2015 )
 
Jáger szelet PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 05 április 2015
There are no translations available

  •  6 szelet vaddisznó tarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál friss kakukkfű
  • 1 dl olaj
  • 2 ek mustár
  • 4-5 ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 50 dkg apró csiperke
  • 2 dl húsleves
  • só, bors

A tarjaszeleteket enyhén megklopfoljuk, majd bepácoljuk 0,5 dl olaj, 1 evőkanálnyi zúzott fokhagyma, 2 evőkanálnyi mustár és 1 evőkanálnyi aprított kakukkfű keverékével. A legalább egy éjszakán át tartó pácolást követően a hússzeleteket megforgatjuk a sóval és őrölt feketeborssal ízesített lisztben, majd hirtelen kisütjük az előzőleg megpirított szalonnapörc visszamaradt zsírjában, amihez adhatunk még kevés olajat. A megsült hússzeleteket a zsiradékból kivéve melegen tartjuk, majd a finom pörzsanyagokkal teli serpenyőbe helyezzük a megtisztított és felnegyedelt csiperkéket.

Last Updated ( szombat, 24 október 2015 )
 
Fehérbab krémleves kucsmagombával PDF Print E-mail
Written by Kapallo G. Gyula   
szombat, 04 április 2015
There are no translations available

  • 25 dkg szárított fehérbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 30 dkg kucsmagomba
  • 1 szál újhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • só, bors, fehérbors

A fehérbabot beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap leszűrjük, és bő vízben, egy evőkanál sóval, a felaprított vöröshagymával, fokhagymával, a kucsmagombák szárrészével, valamint a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Ha ezzel megvagyunk, kivesszük a levesből a babérleveleket, hozzáadjuk a fehérbort, majd egy kézi mixerrel teljesen homogén állagúra pépesítjük.

Last Updated ( szombat, 04 április 2015 )
 
Vaníliakrémes-málnalekváros charlotte PDF Print E-mail
Written by C-Icuka   
vasárnap, 15 február 2015
There are no translations available

 

 A piskótatekercshez:

  • 4 tojás
  • 4 ek. liszt
  • 4 ek. cukor
  • 20 dkg málna vagy eperlekvár

A krémhez:

  • 3 tojás
  • 5 ek. liszt
  • 8 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • 6 ek. cukor
  • 5 lap zselatin
  • 50 dkg krémes túró
  • 5 dkg margarin

A klasszikus módon 4 tojásos piskóta tésztát készítünk, majd egy téglalap formájú tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük azt. Miután megsült, egy benedvesített konyharuhát borítunk a tésztára és óvatosan feltekerjük, hogy ha kihül, megtartsa a formáját. Amikor ilyen módon teljesen kihűlt, óvatosan kitekerjük és megkenjük a piskótalapot a málnalekvárral, majd újra szorosan feltekerjük és pihentetjük, amíg a krém elkészül.

Last Updated ( vasárnap, 15 február 2015 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 29 - 37 of 387

Bejelentkezés






Lost Password?
No account yet? Register

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

We have 7 guests and 1 member online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


Receive HTML?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék