• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home
Rozmaringos őzgerinc nyárson PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
csütörtök, 13 augusztus 2015
There are no translations available

 

  • 1 kg őzgerinc filé
  • 5 fej lilahagyma
  • 4 db pritamin- vagy kápia paprika
  • 1 dl olaj
  • 3 szál friss vagy 2 tk szárított rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

 

Az őzgerincből készített filéket teljesen lehártyázzuk és kb. 3x3 cm-es darabokra felvágjuk. A fokhagymát és a rozmaringot egy éles késsel jól összeaprítjuk, majd ezzel és gorombára tört feketeborssal fűszerezzük a húst, amit végül megöntözünk a jó minőségű mogyoró-, vagy napraforgó olajjal (sózni csak a sütés végén szabad).

 

Last Updated ( szerda, 19 augusztus 2015 )
 
Tésztaragu vaddisznóval PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
szombat, 01 augusztus 2015
There are no translations available

 

  • 50 dkg darált vaddisznó comb vagy lapocka
  • 2 ek libazsír
  • 50 dkg szarvacska tészta vagy rövid makaróni
  • 25 dkg cukkini
  • 25 dkg sárgarépa
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3 db pritamin paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl paradicsom sűrítmény
  • 1 l húsleves
  • 1 ek provence-i fűszerkeverék
  • só, bors

A felhevített libazsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált vaddisznóhúst, amit gyakori keverés mellett szintén a zsírjára pirítunk. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, provence-i fűszerkeverékkel és adjuk hozzá a paradicsom sűrítményt, valamint a zöldborsót, és a kockára vágott sárgarépát. Néhány perccel később hozzáadhatjuk a tésztát is, majd öntsük fel a ragut a húslevessel, és fedő alatt, mérsékelt lángon hagyjuk, hogy a tészta félkészre puhuljon.

Last Updated ( szombat, 01 augusztus 2015 )
 
Málnafagylalt PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 05 július 2015
There are no translations available



4 tojás sárgája
50 dkg málna
3 dl habtejszín
2 dl tej
15 dkg cukor


A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, majd a cukor felével együtt robotgépbe öntjük és pépesítjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és gőz felett, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Mikor ezzel elkészültünk, a krémet vízfürdőben kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt tojáskrémmel, illetve a málnapéppel. Az így elkészített fagylaltalapot ezután kb. 3 órára a fagyasztószekrénybe tesszük, és 20-30 percenként egy kézi habverővel átforgatjuk, hogy a képződő jégkristályokat összezúzzuk, így a fagyi nem  áll össze teljesen egy tömbbé. Ha van fagylaltgépünk, ezt a folyamatot bátran bízzuk arra.
Last Updated ( vasárnap, 05 július 2015 )
 
Szarvasburger PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
péntek, 05 június 2015
There are no translations available

  • 1 kg szarvaslapocka
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek Wochestershire szósz
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 1 kk őrölt fehérbors
  • 1 kk őrölt feketebors
  • 1 kk őrölt erőspaprika (elhagyható)
A szavashúst lehártyázzuk, majd finomra daráljuk a jó minőségű szalonnával és a kis fej vöröshagymával együtt. Ha ezzel megvagyunk, a darálthúsos masszát elkeverjük a fűszerekkel és a szószokkal, majd lefedve, legalább egy éjszakán át hagyjuk érlelődni a hűtőszekrényben. Sütés előtt egy folpackra helyezzük a húst és hengert formázva belőle szorosan feltekerjük, majd egy fél órára a fagyasztóba helyezzük, hogy jól összeálljon és könnyen szeletelhető legyen. Ezután 2-3 cm vastag szeleteket vágunk a 10-12 cm széles hengerből, majd a fóliát eltávolítva, grillrácson vagy serpenyőben, oldalanként 3-4 percig sütjük az így kapott húspogácsákat.
Last Updated ( péntek, 05 június 2015 )
 
Sonkás-gombás quiche PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
szombat, 23 május 2015
There are no translations available


A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 7 dkg vaj
  • 5,5 dkg sült zsír
  • 2 tojás
A töltelékhez:
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 25 dkg erdei csiperke
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • bő marék reszelt kemény sajt
  • 1 kk fehérbors
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • 2 tojás
  • 1/2 csokor petrezselyem

A lisztet a hideg vajjal és a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadunk két tojást és addig gyúrjuk, amíg a linzertésztáéhoz hasonló állagot nem kapunk. Ezután folpackba csomagoljuk és minimum fél óráig pihentetjük a hűtőszekrényben.

A töltelékhez a húsos szalonnát kockára vágjuk, forró serpenyőben kiolvasztjuk, majd összepirítjuk előbb a vékony szeletekre vágott hagymával, aztán pedig a durvára felaprított csiperkével. A tűzről levéve kevés sóval, fehérborssal, reszelt szerecsendióval, őrölt rozmaringgal és aprított petrezselyemmel fűszerezzük a szalonnás-hagymás gombát, majd hozzáadjuk a tejföllel és tejszínnel simára kevert tojásokat.

Last Updated ( szombat, 23 május 2015 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 22 - 30 of 387

Bejelentkezés






Lost Password?
No account yet? Register

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


Receive HTML?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék