• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home
Fürjtojással töltött csiperke PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 13 december 2015
There are no translations available

  • 12 db kis-közepes csiperke
  • 12 db fürjtojás
  • 1 db sonka- vagy salottahagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1-1 csipet szárított kakukkfű és szurokfű

A friss, közepes méretű csiperkéket megmossuk és kitörjük a tönkjüket. A tönkök végét levágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Egy közepes méretű tűzálló nyelű serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk benne a finomra aprított hagymát. Ezután a serpenyőt levesszük a tűzről és a hagymára rászórjuk a felaprított gombatönköket. Az így elkészített hagymás-gombás alapra ráhelyezzük a lemezes részükkel felfelé fordított gombafejeket, amiket bőven sózunk, borsozunk és megszórunk a szárított (kakukkfű, szurokfű) és aprított friss (petrezselyem) zöldfűszerekkel. Az aprított petrezselyemből mehet a hagymás alapra is bőven.

Last Updated ( vasárnap, 13 december 2015 )
 
Aszaltszilvás clafoutis PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 22 november 2015
There are no translations available

 

 

  • 4  db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 8  dkg mandula liszt
  • 15-20 db aszalt szilva
  • 250 g natúr görög joghurt
  • 15  g olvasztott margarin a forma kikenéséhez
  • 15  g liszt a szóráshoz
  • 1 dl cognac vagy borpárlat

Az aszalt szilvákat néhány órára beáztatjuk a cognac-ba vagy jó minőségű borpárlatba. A piteformát vékonyan kikenjük a megolvasztott margarinnal, majd megszórjuk a kb. 15 g liszttel, éppen csak annyira, hogy befedje a margarint. A tojásokat megmossuk, majd felütés után szétválasztjuk két külön keverőtálba fehérjére és sárgájára. A tojás sárgájához hozzákeverjük a kristálycukrot és a natúr joghurtot, majd fokozatosan hozzáadjuk a mandula lisztet is és egyneművé keverjük. A fehérjét robotgéppel vagy kézi habverővel kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához óvatosan, nagy mozdulatokkal keverve hozzáadjuk a tojásfehérje keményre felvert habját.

Last Updated ( vasárnap, 22 november 2015 )
 
Skót muflontojás PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 15 november 2015
There are no translations available

  • 9 db tojás
  • 40 dkg mufloncomb
  • 3 dl tej
  • 2 db zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt csemege szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-1 kk őrölt kakukkfű, rozmaring, szurokfű
  • 1 tk feketebors
  • 1 ek worchester szósz
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa

6 db tojást forrásban levő vízbe helyezünk, 5 percig főzünk, majd jeges vízben lehűtünk. A muflonhúst és a csemegeszalonnát finomra daráljuk, majd összekeverjük két felvert tojással és a tejbe áztatott, kicsavart zsemlékkel. A kapott masszát fűszerezzük a worchestershire szósszal, aprított petrezselyemmel, sóval, borssal, szárított zöldfűszerekkel, valamint a zúzott fokhagymával és a lereszelt vöröshagymával. A tojásokat megpucoljuk, lisztbe forgatjuk és beburkoljuk a hat egyenlő részre osztott húspéppel.

Last Updated ( vasárnap, 15 november 2015 )
 
Diós körteleves szamorodnival PDF Print E-mail
Written by Kapallo G. Gyula   
szombat, 31 október 2015
There are no translations available

  • 2 ek olíva olaj
  • 4 db téli körte
  • 1 marék dióbél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l zöldségleves
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl száraz szamorodni
  • 1 ek vegyes virágméz
  • só,őrölt bors

A dióbelet száraz, felhevített serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd egy éles késsel felaprítjuk és félretesszük. A felszeletelt hagymát enyhén sózzuk, borsozzuk, majd megpirítjuk az olajon, és hozzáadjuk a kimagozott, kockára vágott körtét. Az egészet felöntjük a zöldség alaplével és lefedve addig forraljuk, amíg a körte meg nem puhul.

 

Last Updated ( szombat, 31 október 2015 )
 
Pikáns csokoládés szarvasragu PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 18 október 2015
There are no translations available

  • 1 kg szarvaslapocka
  • 2 ek olíva olaj
  • 5 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tk chili pehely
  • 2 ek natúr kakaópor
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ü barnasör
  • 2 dl sűrített paradicsom  
  • só, bors
A szarvashúst nagyobb kockákra vágjuk, majd ezeket kisebb adagokban körbe pirítjuk a felhevített olaj-vaj keveréken. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, amire rászórjuk a fűszereket és a kakaóport, majd felöntjük a sűrített paradicsommal és enyhén lepirítjuk.
Last Updated ( szombat, 24 október 2015 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 15 - 23 of 387

Bejelentkezés






Lost Password?
No account yet? Register

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

We have 15 guests and 2 members online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


Receive HTML?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék