• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Szarvasgerinc kakukkfüves erdei csiperkével
Írta: -ka-pír-   
2010. szeptember 24.
  •  1 kg szarvasgerinc filé
  • 1 kg erdei-, vagy barnacsiperke
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk durvára tört feketebors
  • 1-2 ek dijon-i mustár
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 dl hárslevelű

A gerincfilét megtisztítjuk a hártyától, szárazra töröljük, majd megforgatjuk a frissen zúzott feketeborsba és vékonyan bekenjük a mustárral. Néhány órán, vagy egy éjszakán át pihentetjük hűvös helyen, majd az olaj és a vaj felforrósított keverékében hírtelen körbesütjük.
Utolsó frissítés ( 2010. szeptember 27. )
 
Lenkey Család Borászata és Picészete
Írta: Kapalló G. Gyula   
2010. szeptember 16.
Ifjabb Lenkey Géza 2001-óta vezeti az 1999 nyarán, édesapja által alapított szőlészetet és borászatot. A mintegy 10 hektárnyi, jó adottságokkal rendelkező termőterületen immáron 8 éve rövid csapos metszést, valamint a hozamkorlátozás és az alacsony tőketerhelés érdekében hajtás és fürtszelekciót alkalmaznak nagyon jó eredménnyel. A hektáronkénti 20-25 mázsás terméshozam, maximum 6-8 fürtöt jelent tőkénként, aminek köszönhetően a Lenkey borok igen szépen hozzák a terroir által nyújtható maximumot és komoly szakmai eredményeket érnek el mind belföldön, mind pedig külföldön egyaránt.
Utolsó frissítés ( 2010. szeptember 27. )
 
Szarvashátszín erdészné módra
Írta: Kende   
2010. augusztus 30.

  •  1 kg szarvashátszín
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • 1-1 tk őrölt rozmaring és kakukkfű
  • só, szemes bors
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 dl húsleves
  • 1 dl vörösbor
  • 1,5 kg vegyes erdei gomba (barna csiperke, róka, vargánya)
  • 1 ek keményítő
A szarvashátszínt megtisztítjuk a hártyáktól és inaktól, majd besózzuk és gorombára tört feketeborsba forgatjuk. Az olajat a vajjal együtt felhevítjük és megpirítjuk benne a hús minden oldalát, vigyázva, hogy közben ne szúrjuk meg sehol. Ha ezzel megvagyunk, helyezzük a húst egy tepsibe, a megmosott és félbevágott fokhagymafejekre, locsoljuk rá a visszamaradt zsiradékot, öntsük alá a húslevest és a bort, majd lefedve süssük kb. 30 percen keresztül erős fokozaton, előmelegített sütőben.
Utolsó frissítés ( 2010. szeptember 01. )
 
Szarvasoldalas pikáns ribizkefénnyel
Írta: Kapallo G. Gyula   
2010. augusztus 30.
  •  1,5 kg szarvasoldalas
  • 0,5 dl olaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 kis üveg ribizkelekvár
  • 1 csapott ek Erős Pista

A szarvas oldalasát a csontra merőleges irányban arasznyi csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és kevés zsiradékkal, valamint kb. 4 dl vízzel, vagy húslével felöntve, előmelegített sütőben, fedő alatt megpároljuk kb. 1-1,5 óra alatt.
 
Utolsó frissítés ( 2010. augusztus 31. )
 
Rozmaringos vaddisznócsülök
Írta: -ka-pír-   
2010. augusztus 21.
  •  2 db vaddisznócsülök
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 3 szál rozmaring
  • 2 ek dijon-i mustár
  • só, bors
A megnyúzott vaddisznócsülköket besózzuk, megtűzdeljük a fokhagymával, majd  két fej vöröshagyma, illetve a lecsupaszított rozmaringszárak társaságában 30 percen keresztül előfőzzük kuktában.
Utolsó frissítés ( 2010. augusztus 26. )
 
Nyúlcombok nyáriasan
Írta: Kende   
2010. augusztus 21.
  •  6 -6 db nyúlcomb és lapocka
  • 3 db tv paprika
  • 2 db pritamin
  • 4 db paradicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 cs szárzeller
  • 4-5 db babérlevél
  • 5 db szegfűbors
  • 1-2 szál rozmaring
  • 1/2 dl olaj
  • só, bors
A megtisztított és az ízületeknél elvágott nyúlcombokat beletesszük az előzőleg vízbe áztatott kerámiatálba, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a nagyobb darabokra vágott paradicsommal, paprikával, szárzellerrel.
Utolsó frissítés ( 2010. augusztus 26. )
 
Burgonyás szarvasgratin
Írta: Kapalló G. Gyula   
2010. augusztus 21.
  •  75 dkg burgonya
  • 35 dkg darált szarvashús
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kk kakukkfű és rozmaring
  • 1/2 szerecsendió
  • 2 dl húsleves
  • 3 dl főzőtejszín
  • 10 dkg reszelt parmazán
  • 4-5 db koktélparadicsom
  •  só, bors
A felolvasztott vajon megfuttattjuk a fimomra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált szarvaslapockát és zsírjára pirítjuk. Ekkor fűszerezzük és felöntjük a húslevessel, amivel összeforraljuk.
Utolsó frissítés ( 2010. augusztus 26. )
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 134 - 140 / 387

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék