• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Levesek arrow Korhely hagymaleves
Korhely hagymaleves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Király Istvánné   
2008. január 09.
  • Korhely hagymaleves 4-5 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 db burgonya
  • 2 tk. cukor
  • 15 dkg  füstöltkolbász
  • 10 dkg tarhonya
  • 5 dkg szárított erdeigomba
  • 2-3 babérlevél
  • 4-5 szem borókabogyó
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tk. örölt mustármag
  • só, õrölt fehérbors

A cukrot világosbarnára pirítjuk az olajon, felöntjük a borral és megpároljuk ebben a felszeletelt hagymát. Ha a hagyma már üveges,  hozzáadjuk az elõzõleg beáztatott gombát, a tarhonyát, az apró kockára vágott burgonyát és a felkarikázott kolbászt, majd felengedjük bõven vízzel.

Mikor fellforrt a levesünk, adjuk hozzá a fûszereket és lassú tüzön fõzzük addig, amíg a hozzávalók teljesen megpuhulnak. Akkor jó, ha a hagyma nem fõ szét teljesen. Õrölt mustármag helyett használhatunk csípõs mustárt is.   

Ezt a levest felénk mindig újév napján szokták elkészíteni, mert egyesek szerint csodákat tesz az elõzõ napi mulatozásban megviselt gyomorral.

 Borajánló:

Fiatal kékfrankos, vagy oportó rozét fogyasszunk hozzá, esetleg valamilyen könnyû, száraz fehéret. 

A receptet köszönjük szépen Király Istvánné mezõkövesdi olvasónknak! 

 

 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. január 09. )
 
< Előző   Következő >