"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szilveszteri vaddisznóflekken |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kuzder Tamás | |
2008. január 07. | |
A kivert, csontos hússzeleteket besózom, majd kis idõ elteltével egyenként bekenem õket az 1 rész olajból és 1 rész mustárból álló páccal, amit kevés zúzott fokhagymával, kakukkfûvel, majorannával és feketeborssal fûszerezek. Miután a fentiekkel kész vagyok, a hússzeletek mindkét oldalára hagymakarikákat ragasztok és egyenként becsomagolom õket alufóliába duplán, úgy hogy a sütés közben fejlõdõ gõz, majd ne szökhessen el könnyen.
Ezt követõen a kis batyuk állhatnak még 1-2 órát, de akár azon nyomban be is tehetjük õket az elõmelegített sütõ, vagy kemence rostjára. Közepes lángon sütve - a vaddisznó korától függõen - 35-45 perc alatt elkészül a finom szilveszteri pecsenye, amihez a jeles napon hagymás párolt lencsét és sajtos stanglit illik adni. Borajánló: Jó kemény száraz tokajit ajánlok hozzá bármilyen évjáratból, vagy aki inkább vöröset inna hozzá, annak egy kiemelkedõ minõségû szekszárdi kadarkát 2006-ból. A receptet köszönjük Kuzder Tamás edelényi olvasónknak!
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 43783 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2016. december 31. ) |
< Előző | Következő > |
---|