"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Fogoly pikáns mártásban |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Miskolci Mátyás | |
2007. december 22. | |
Négy foglyot megtisztítunk, besózunk és a hasüregüket megtömjük tisztított, nagyobb szeletekre vágott nyers, vagy elõre beáztatott szárított vargányával, valamint vagdalt petrezselyemmel. Egy lábasban megpirítunk 15 dkg füstölt szalonnát, erre szórjuk a karikára vágott vöröshagymát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret annyi vízzel ami éppen hogy ellepi a zöldségeket, majd ráhelyezzük erre a zöldségágyra a foglyokat és fedõ alatt a tûzhelyen puhára pároljuk õket. Ha megpuhultak, kiszedjük, kettévágjuk és tûzálló tálba fektetjük a 8 fél madarat, a bennük párolódott gombát pedig köréjük halmozzuk. Két kockacukrot megpirítunk, majd a karamellát felforraljuk 1 dl vízzel és egy evõkanálnyi vagdalt kaprival, melyet a lábasban lévõ zöldségekhez öntjük és jól kiforralunk fél dl vörösborral együtt. Ezután a zöldségeket szitán (vagy turmixgép segítségével) áttörjük, citromlével savanyítjuk, majd ráöntjük a tûzálló tálban lévõ gombás fél foglyokra és 15-20 percre a már forró sütõbe tesszük, lefedve. A fácán is nagyon ízletes így. Borajánló: Az elkészült ételhez egy 2006-os Villányi Portugisert ajánlanék Günzer Tamás pincéjébõl. A recept Miskolci Mátyás nevû olvasónktól érkezett. Köszönjük!
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 43085 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2007. december 28. ) |
< Előző | Következő > |
---|