• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek arrow Fogoly pikáns mártásban
Fogoly pikáns mártásban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Miskolci Mátyás   
2007. december 22.
  •  4 db fogoly
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg vargánya
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3  sárgarépa
  • 1-2  petrezselyemgyökér
  • 1 ek. kapribogyó
  • 0,5  dl vörösbor
  • citromlé
  • só, bors
  • 2 kockacukor

Négy foglyot megtisztítunk, besózunk és a hasüregüket megtömjük tisztított, nagyobb szeletekre vágott nyers, vagy elõre beáztatott szárított vargányával, valamint vagdalt petrezselyemmel. Egy lábasban megpirítunk 15 dkg füstölt szalonnát, erre szórjuk a karikára vágott vöröshagymát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret annyi vízzel ami éppen hogy ellepi a zöldségeket, majd ráhelyezzük erre a zöldségágyra  a foglyokat és fedõ alatt a tûzhelyen puhára pároljuk õket.

Ha megpuhultak, kiszedjük, kettévágjuk és tûzálló tálba fektetjük a 8 fél madarat, a bennük párolódott gombát pedig köréjük halmozzuk. Két kockacukrot megpirítunk, majd a karamellát felforraljuk 1 dl vízzel és egy evõkanálnyi vagdalt kaprival, melyet a lábasban lévõ zöldségekhez öntjük és jól kiforralunk fél dl vörösborral együtt. Ezután a zöldségeket szitán (vagy turmixgép segítségével) áttörjük, citromlével savanyítjuk, majd ráöntjük a tûzálló tálban lévõ gombás fél foglyokra és 15-20 percre a már forró sütõbe tesszük, lefedve. A fácán is nagyon ízletes így.
 
Borajánló: 
Az elkészült ételhez egy 2006-os Villányi Portugisert ajánlanék Günzer Tamás pincéjébõl.  
A recept Miskolci Mátyás nevû olvasónktól érkezett. Köszönjük! 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. december 28. )
 
< Előző   Következő >