• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Strucc java Benyovszky módra
Strucc java Benyovszky módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -Fuxy-   
2007. december 13.
  •  90 dkg strucc combhús
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5  dkg  friss  gyömbér
  • 1 szerecsendió
  • 1  tk  színesbors
  • 1,5  dl  olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1-2 db zsenge cukkini
  • 1 db közepes padlizsán
  • 3 db sárgarépa
  • 1 kis fej kínai kel
  • 20 dkg gomba
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 1-2 chili

A marhabélszínhez hasonló színû, ám még attól is szárazabb és zsírszegényebb strucc combhúst az izomkötegek mentén megtisztítjuk a hártyától, majd 1 centi vastag szeleteket vágunk belõle és jól kiklopfoljuk azokat. Az így kapott hajszálvékony szeleteket finomra tört színesborssal és sóval fûszerezzük, majd bekenjük olajjal és néhány órán-, vagy akár egész éjszakán keresztül pihentetjük a hûtõszekrényben. Felhasználás elõtt a szeleteket kókuszreszelékbe forgatjuk, majd wok-ban olajat hevítünk és hírtelen kisütjük benne az íly módon bebundázott húsokat. 
 
A struccszeleteket ekkor félrerakjuk és a visszamaradt olajban megpirítjuk a metéltre vágott sárgarépát, majd hozzáadjuk a negyedekbe vágott gombát. Ha a répa már félkész állapotban van, adjuk hozzá a félbevágott erõspaprikákat, a lereszelt gyömbért és fokhagymát, majd 1-2 perc múlva sorrendben a cukkinit, a padlizsánt és a kelt, melyeket szintén ceruzányi vastagságú metéltekre aprítottunk elõzõleg. Ha a zöldségek már kezdenek odakapódni az edényhez, öntsük körbe azt borral, hogy a pörzsanyagok leoldódjanak róla, ezzel is gazdagítva szaftot. (Borunk eredetileg természetesen pálmabor lenne, esetünkben azonban egy jó cserszegi fûszeres is kitûnõen megteszi helyette.) Végül reszeljük erre a zanzibári eredetû zöldségköretre egy szerecsendiót és keverjük el az egészben a mézet. A korábban kisütött és már valószínûleg kihült hússzeleteket csíkokra vágjuk és a wok szélén melegítjük fel. Az ételt párolt vadrízzsel tálaljuk.
 
Borajánló: 
 
Afrikai magyar kajához egy magyar nemesítésû szõlõbõl való bor, a már annyiszor emlegetett cserszegi fûszeres dukál. De a jó öreg  chardonnay, vagy a sokoldalú sauvignon blanc is jól megállja mellette a helyét . 
 
Egyéb képek: 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. december 14. )
 
< Előző   Következő >