• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Janicsárnyársak
Janicsárnyársak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Taksár Ferenc   
2007. december 04.
  • 30 dkg kelbimbó,
  • 15 dkg szeletelt, húsos mangalicaszalonna,
  • 1 padlizsán,
  • 1 cukkíni,
  • 4 fej gomba,
  • 1 db piros kaliforniai

A kelbimbót grillezés elõtt enyhén sós vízben megfõzzük. A zöldségeket karikákra vágjuk. A kelbimbókat egyesével szalonnacsíkokba tekerjük és felváltva a cukkínivel, padlizsánnal, paprikával, gombával és a hagymával nyársra húzzuk. Olívaolajjal megkenjük, majd borssal, sóval, kakukkfûvel fûszerezzük. Izzó parázs fölött forgatva lassan megsütjük. A kaprot a joghurttal összekeverjük és ezt adjuk a nyársak mellé.

A receptet Taksár Ferenc nyírteleki olvasónk küldte. Köszönjük!

Trackback(0)
Hozzászólások (1)add
79
...
Írta: Nagy Sándor , 2007., december 11
Még jó hogy édesanyámék most disznótoroztak (mangalica). Ezt megcsinálom! Köszönöm a receptet! smilies/smiley.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. december 16. )
 
< Előző   Következő >