• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Burgonyás sajtfánk
Burgonyás sajtfánk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kosztelnik Béla   
2007. december 02.
  • Burgonyás sajtfánk 40 dkg héjában fõtt burgonya
  • 1 kg liszt
  • 4 dl langyos tej
  • 1 kocka élesztõ
  • 2-2 tk só és cukor
  • 30 dkg füstölt sajt
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • olaj a sütéshez
A tejben elkeverem a cukrot és felfuttatom benne az élesztõt. A fõttburgonyát még melegen megpucolom és lereszelem finomra. Ezután hozzáadom az élesztõs tejet, jól összekeverem, majd az átszitált liszttel és a sóval tésztát gyúrok belõle, amit kb. 1 órán keresztül kelni hagyok. Ezalatt lereszelem a sajtot és a fokhagymát egy tálba, és szintén  összekeverem õket. Ha a tészta megkelt, olajos kézzel teniszlabdányi darabokat szaggatok belõle, amit ellapítok, mintha lángost  készítenék, és a fokhagymás-sajtos keverékbõl egy evõkanálnyit teszek a közepére, majd összehajtogatom és újra ellapítom, úgy hogy a keveréket elfedje a tészta. Az így elkészített fánkokat forró olajban aranysárgára sütöm, és tejföllel tálalom.
 
Köszönjük a receptet Kosztelnik Bélaának, a Receptszüret "Borkorcsolya" kategóriája nyertesének! 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. december 03. )
 
< Előző   Következő >