• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Iszu mama szüreti töltöttkáposztája
Iszu mama szüreti töltöttkáposztája PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Perecsényi Gáborné   
2007. november 27.
  •  Iszu mama szüreti töltöttkáposztája 1kg sertés comb vagy lapocka
  •  1/2kg kukoricadara (durvára õrölt)
  •  20dkg húsos füstölt szalonna
  • 4fej vöröshagyma
  • 2db édespaparika
  • 1db csípõs zöldpaprika
  • 1csomó zellerzöld
  • 6 ek. mangalicazsír
  • másfél liter paradicsomlé
  • 1evõkanál csemegepaprika
  • 1evõkanál só ízlés szerint bors
  • 2db közepes méretû, lapos, vékony levelû édeskáposzta


A káposztának kivágjuk a torzsáját, majd forrásban lévõ vízben kiabároljuk (elõfõzzük), a kész külsõ leveleket pedig folyamatosan hidegvízbe szedjük, végül lecsepegtetjük. A húst és a szalonnát ledaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott csípõspaprikát és zellerzöldet, majd az egészet összedolgozzuk a többi fûszerrel és a megmosott rizzsel.

A káposztaleveleket ketté vagy négyfelé vágjuk, attól függõen, hogy mekkora káposztákat akarunk tölteni. Aztán az összekevert töltelékbõl kicsi hurkákat formázunk, majd lazán  a káposztalevelekbe csavarjuk, végeit pedig benyomkodjuk. A hagymát és az édespaprikát összevágjuk kockára, és a felhevített zsiradékban megdinszteljük. A káposzta belsejét és a kimaradt leveleket csíkokra vágjuk és elegyengetjük a fazék alján. Az elkészült töltelékeket erre helyezzük rá lazán egymás mellé, majd ráöntjük a paradicsomlevet és annyi vizet, hogy az éppen ellepje õket. Sóval, és pici cukorral meghintjük a tetejét, és ha maradt még káposztalevél, azt is rávágjuk. Fedõ alatt bográcsban is el lehet készíteni, csak ügyeljünk rá, hogy a tûz ne legyen túl nagy, mert akkor könnyen leég. Tejföllel, vagy anélkül is nagyon finom. 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. november 28. )
 
< Előző   Következő >