• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Hallowe'en Wild turkey - vadított pulykacomb
Hallowe'en Wild turkey - vadított pulykacomb PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. október 31.
  • Halloween Wild turkey 4 db alsó pulyka comb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 szem szegfûbors
  • 1-1 késhegynyi bors és chili
  • 1 púpozott tk. provence-i fûszerkeverék
  • 1 púpozott tk. pirospaprika
  • 1 tk. só
  • 0,5 dl olaj
Az õrölt feketeborsból, chilibõl, paprikából, sóból és provence-i zöldfûszerekbõl keveréket csinálunk és megforgatjuk benne a szalonnából vágott ceruza vastagságú, kb. 8-10 cm hosszú csíkokat. A pulykacombokat egy vékony pengéjû, éles késsel a csont mellett két oldalról felszúrjuk, majd minden ilyen nyílásba belenyomunk egy-egy szem szegfûborsot, fél gerezd fokhagymát, illetve egy csík fûszeres szalonnacsíkot. A maradék fûszerkeverékkel bedörzsöljük kívülrõl a combokat, majd egy olajjal kikent tûzálló edényben elhelyezzük õket párhuzamosan egymás mellett.

Ha maradt a szalonnából, azt tegyük a combok közé, majd öntsünk alá 2 pohár langyos vizet és elõmelegített sütõben, 180-200 fokon, lefedve süssük  1 órán keresztül.  Az idõ leteltével vegyük le róla a fedõt, forgassuk meg a combokat, majd fedõ nélkül pirítsuk még további 10-15 percig. Általában burgonyapürével, vagy petrezselymes-gombás rízzsel tálalom, de mindenszentekkor csakis mézes sült tököt adhatunk  hozzá.

Borajánló:

Egy tündöklõen csillogó Chardonnay, Muscat Ottonel, vagy Cserszegi Fûszeres illik hozzá igazán.

 

 

Trackback(0)
Hozzászólások (3)add
79
...
Írta: Nagy Sándor , 2007., november 03
Huh...vazzeg...ez nagyon üt! Ez a recept! Kösz érte!

Gyönyörűűűű!!!!
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
62
...
Írta: Koren István , 2007., november 05
És ha tudnád milyen finom volt! smilies/wink.gif
Annak meg csak örülni tudunk, hogy tetszik! Tessék hamarjában megcsinálni otthon! A csajok tuti hanyattdobják magukat tőle! smilies/smiley.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
79
...
Írta: Nagy Sándor , 2007., november 07
kösz az ötletet...
ügyes vagyok enélkül is.
Na majd a lakásavatón! smilies/cheesy.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. november 05. )
 
< Előző   Következő >