• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Őzhúsos kebab joghurtos öntettel és madárbegy salátával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2020. április 01.
  • 60 dkg őz lapocka- vagy combhús
  • 20 dkg füstölt szalonna vagy kacsa háj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kk kakukkfű és rozmaring
  • 1-1 tk frissen őrölt feketebors és pirospaprika
  • 2-3 ek (házi) ketchup
  • 2 tk só

Az öntethez:
  • 1 nagy pohár (kb. 40 dkg) joghurt/kefír
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk currypor
  • 1 tk kapor
  • 1 késhegynyi fehérbors
  • 1 kk só
 
Az őzhúst finomra daráljuk a szalonnával vagy a hájjal, majd hozzá keverjük a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a ketchupot, valamint a frissen őrölt/ zúzott szárított fűszereket. A kakukkfű és a rozmaring ha van, lehet friss is, ilyenkor a leveleket húzzuk le a fás szárról és vágjuk finomra egy késsel, illetve számoljunk belőle kb 2-2 teáskanálnyi mennyiséget. A hús masszát sózzuk, majd formázzunk belőle kb. 5 dkg-os hengereket, amelyeket nyárson, faszénparázs felett, vagy sütőben, sütőpapírra helyezve kb. 10-15 perc alatt készre grillezhetünk.

Amíg a húspogácsák sülnek, addig elkészítjük az öntetet a joghurtból, a felsorolt fűszerek hozzáadásával.

A kész kebabhúsokat lepénykenyérre, vagy tortillára szórt madárbegy salátára helyezzük, vékonyra vágott vörös- vagy újhagymával gazdagítjuk, és megöntözzük a joghurtos öntettel, illetve ízlés szerint chili szósszal. A madárbegy salátát helyettesíthetjük frissen szedett tyúkhúrral, spenótlevéllel vagy rukkolával is.

Borajánló:

Illatos, kiegyensúlyozott savgerinccel és leheletnyi maradékcukorral rendelkező fehérbort ajánlok hozzá fogyasztani, mondjuk egy Irsai Olivér-t vagy valamilyen muskotály házasítást. 
 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2020. április 01. )
 
Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 10 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék