• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Őzhúsos kebab joghurtos öntettel és madárbegy salátával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2020. április 01.
  • 60 dkg őz lapocka- vagy combhús
  • 20 dkg füstölt szalonna vagy kacsa háj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kk kakukkfű és rozmaring
  • 1-1 tk frissen őrölt feketebors és pirospaprika
  • 2-3 ek (házi) ketchup
  • 2 tk só

Az öntethez:
  • 1 nagy pohár (kb. 40 dkg) joghurt/kefír
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk currypor
  • 1 tk kapor
  • 1 késhegynyi fehérbors
  • 1 kk só
 
Az őzhúst finomra daráljuk a szalonnával vagy a hájjal, majd hozzá keverjük a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a ketchupot, valamint a frissen őrölt/ zúzott szárított fűszereket. A kakukkfű és a rozmaring ha van, lehet friss is, ilyenkor a leveleket húzzuk le a fás szárról és vágjuk finomra egy késsel, illetve számoljunk belőle kb 2-2 teáskanálnyi mennyiséget. A hús masszát sózzuk, majd formázzunk belőle kb. 5 dkg-os hengereket, amelyeket nyárson, faszénparázs felett, vagy sütőben, sütőpapírra helyezve kb. 10-15 perc alatt készre grillezhetünk.

Amíg a húspogácsák sülnek, addig elkészítjük az öntetet a joghurtból, a felsorolt fűszerek hozzáadásával.

A kész kebabhúsokat lepénykenyérre, vagy tortillára szórt madárbegy salátára helyezzük, vékonyra vágott vörös- vagy újhagymával gazdagítjuk, és megöntözzük a joghurtos öntettel, illetve ízlés szerint chili szósszal. A madárbegy salátát helyettesíthetjük frissen szedett tyúkhúrral, spenótlevéllel vagy rukkolával is.

Borajánló:

Illatos, kiegyensúlyozott savgerinccel és leheletnyi maradékcukorral rendelkező fehérbort ajánlok hozzá fogyasztani, mondjuk egy Irsai Olivér-t vagy valamilyen muskotály házasítást. 
 

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2020. április 01. )
 
Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 2 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék