• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Vaddisznóflekken házi mustárral tárcsalapon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2020. március 29.
  • 12 szelet csontos vaddisznó tarja
  • 3 ek házi mustár
  • 3 ek repce, vagy napraforgó olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kk őrölt feketebors, kakukkfű, majoránna
steak burgonya:
  • 1,5 kg héjában főtt burgonya
  • 1 ek grill fűszerkeverék 
  • kb. 0,5 l olaj a sütéshez

A csontos tarjaszeleteket kiklopfoljuk, enyhén besózzuk, majd egyenként bekenjük mindkét oldalukat a 3 evőkanál házi mustárból, 3 evőkanál olajból, 1 fej reszelt vöröshagymából álló páccal, amit néhány gerezd zúzott fokhagymával, valamint 1-1 kávéskanálnyi kakukkfűvel, majoránnával és őrölt feketeborssal fűszerezünk. Az így bepácolt hússzeleteket néhány órán keresztül pihentetjük, majd forró bezsírozott tárcsalapon készre sütjük.

Amíg a hússzeletek a tárcsalap szélén sülnek, addig a héjukban megfőzött, majd meghámozott burgonyákat gerezdekre vágjuk és a tárcsalap közepébe öntött olajban aranybarnára és ropogósra sütjük, majd ízlés szerint meghintjük grill fűszerkeverékkel. Házi csalamádéval és és hideg fröccsel adjuk asztalra. 

Borajánló:

Mátrai vagy Felső-magyarországi olaszrizlingből készült bort és helyi szikvizet ajánlok hozzá fogyasztani fröccs formájában.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2020. március 29. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 10 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék