• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Pecsenye kacsamáj saját zsírjában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2019. november 10.
  • 50 dkg pecsenye kacsamáj
  • 20 dkg kacsazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk frissen őrölt fekete bors
  • 1 tk só
A felolvasztott kacsazsírban megdinszteljük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és a késlappal összetört fokhagymát. A gondosan (epétől és inaktól) megtisztított májat nagyobb darabokra aprítjuk, megszórjuk a frissen őrölt vagy megtört fekete borssal és a gyöngyöző, hagymás zsiradékba tesszük. Mérsékelt lángon, kb. 12-15 perc alatt lassan megsütjük benne a májdarabokat, majd hagyjuk teljesen kihűlni és a tetején a zsírt megdermedni. Másnapra összeérnek és már-már pástétommá alakulnak át a pecsenye kacsamáj, a zsír és a fűszerek, amit forró pirítós kenyérre kenve, előételként, borkorcsolyaként vagy bármilyen apropóból szervírozhatunk egy kevés házi csalamádéval körítve.
 
Borajánló:
 
Egy pohár soproni siller, vagy egri pinot noir, de akár egy bögre boros tea is jól jöhet mellé.  
 
  
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2019. november 10. )
 
Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 11 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék