• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Zöldséges-mézes vaddisznóragu búzatörettel
Zöldséges-mézes vaddisznóragu búzatörettel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2019. július 25.
  • 1 kg vaddisznó apróhús
  • 1 kg vegyes zöldségköret 
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 1 ek pirosparika
  • 2 ek libazsír
  • 0,5 l hús-, vagy zöldség alaplé 
  • l dl fehérbor
  • 2 ek méz
  • 1 kk őrölt vagy 1 tk aprított friss rozmaring
  • 1 kk őrölt fehérbors
  • 1 tk morzsolt, vagy 1 ek aprított friss majoránna
  • 1 kk chilipehely vagy 1 ek friss aprított erőspaprika (tetszés szerint elhagyható)
  • só, tört feketebors 
A felhevített zsiradékon a hagymával és a pirospaprikával pörköltalapot készítünk, majd ezen fehéredésig pirítjuk az előzőleg felaprított vaddisznóhúst. Ekkor hozzákeverjük a bő 2 evőkanálnyi vegyes virágmézet, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús egészen a zsírjára pirul. Ekkor felöntjük fél liternyi hús- vagy zöldséglevessel (ez ugyanilyen mennyiségű lager típusú sörrel is helyettesíthető) ami feloldja a serpenyő alján eddig keletkezett pörzsanyagokat. Ezután fedő alatt csaknem készre pároljuk a vaddisznóhúst, majd ízlés szerint fűszerezzük és a vegyes zöldségkeverékkel készre pároljuk fedő alatt. A fehérbort a legvégén adjuk hozzá, (mivel annak savassága könnyen megkeményítheti a húst) és még öt percig pároljuk a ragut azzal. Párolt búzatörettel, azaz bulgurral adjuk asztalra.

Borajánló:

Jól behűtött bükkaljai zenitet, egri hárslevelűt vagy etyeki sauvignon blanc-t ajánlok hozzá fogyasztani.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2019. július 25. )
 
< Előző   Következő >