• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Zöldséges-mézes vaddisznóragu búzatörettel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2019. július 25.
  • 1 kg vaddisznó apróhús
  • 1 kg vegyes zöldségköret 
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 1 ek pirosparika
  • 2 ek libazsír
  • 0,5 l hús-, vagy zöldség alaplé 
  • l dl fehérbor
  • 2 ek méz
  • 1 kk őrölt vagy 1 tk aprított friss rozmaring
  • 1 kk őrölt fehérbors
  • 1 tk morzsolt, vagy 1 ek aprított friss majoránna
  • 1 kk chilipehely vagy 1 ek friss aprított erőspaprika (tetszés szerint elhagyható)
  • só, tört feketebors 
A felhevített zsiradékon a hagymával és a pirospaprikával pörköltalapot készítünk, majd ezen fehéredésig pirítjuk az előzőleg felaprított vaddisznóhúst. Ekkor hozzákeverjük a bő 2 evőkanálnyi vegyes virágmézet, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús egészen a zsírjára pirul. Ekkor felöntjük fél liternyi hús- vagy zöldséglevessel (ez ugyanilyen mennyiségű lager típusú sörrel is helyettesíthető) ami feloldja a serpenyő alján eddig keletkezett pörzsanyagokat. Ezután fedő alatt csaknem készre pároljuk a vaddisznóhúst, majd ízlés szerint fűszerezzük és a vegyes zöldségkeverékkel készre pároljuk fedő alatt. A fehérbort a legvégén adjuk hozzá, (mivel annak savassága könnyen megkeményítheti a húst) és még öt percig pároljuk a ragut azzal. Párolt búzatörettel, azaz bulgurral adjuk asztalra.

Borajánló:

Jól behűtött bükkaljai zenitet, egri hárslevelűt vagy etyeki sauvignon blanc-t ajánlok hozzá fogyasztani.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2019. július 25. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék