• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Borkorcsolyák arrow Húsvéti töltelék vadászné módra
Húsvéti töltelék vadászné módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2019. április 22.
  • 30 dkg vaddisznó lapocka
  • 30 dkg szárnyas máj
  • 10 db tojás
  • 5 csapott ek finomliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 10 dkg császárszalonna
  • 4 db száraz zsemle
  • 1 ek zsír
  • 3 tk só
  • 2 tk morzsolt majoranna
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 2 tk erdei gombapor vagy 1 ek szárított vargánya apríték
  • 2 ek zsemlemorzsa
A vaddisznó lapockát, a szárnyasmájat (az epétől és nagyobb erektől megtisztítva) és a vöröshagymát ledaráljuk. A húspépet sóval, feketeborssal, morzsolt majorannával és a szárított erdei gombákból készített őrleménnyel vagy felaprított szárított vargányával jól összekeverjük és letakarva állni hagyjuk kb. fél órát. A tojásokat felütjük egy nagyobb tálba és kissé felverjük kézi habverővel, majd további keverés mellett kanalanként hozzá adjuk a lisztet és a sütőport, amíg sűrű palacsintatésztához hasonló állagot nem kapunk. A korábban vízbe áztatott száraz zsemléket jól kinyomkodjuk és hozzá keverjük a fűszerezett húshoz, amihez végül hozzá adjuk a lisztes tojáskeveréket és az egészet homogén állagúra keverjük fakanállal. A 24 cm átmérőjű, magasfalú tortaformát (vagy egy megfelelő vaslábast) kizsírozzuk és az aljára császárszalonnából készített "kakastaréjokat" helyezünk el angyalszárny alakzatban, majd a zsemlemorzsával megszórjuk a teljes felületet belülről. Az így előkészített formába öntjük a húsos tojásos keveréket, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt egy lapos tányérra borítjuk és a húsvéti sonkához kínáljuk friss zöldségekkel és egy pohár borral. 

Borajánló:

Elsős sorban száraz tokaji furmintot, vagy somlói olaszrizlinget ajánlok hozzá fogyasztani, de a soproni vagy egri cabernet rosék is jól passzolnak hozzá.      
 
  


Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2019. április 22. )
 
Következő >