• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Tavaszi zöldség krémleves medvehagymával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2018. április 27.
 
 
  • 3 db burgonya
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 cs újhagyma
  • 1 cs medvehagyma
  • 1 db zsenge cukkini
  • 2 ek olaj
  • 1/4 szerecsendió
  • 1 kk fehérbors
  • 1 dl fehérbor
A burgonyát, répát és gyökeret egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az újhagyma karikára vágott fehér részével együtt a felhevített olajra tesszük pirulni. Közben sózzuk, borsozzuk és amikor úgy érezzük, hogy már elég pörzsanyag keletkezett a fazekunk alján akkor öntsük fel a száraz fehérborral, jól keverjük át, majd adjunk hozzá annyi forró vizet vagy húslevest, amennyi a zöldségeket jó egy ujjnyira ellepi (1,5-2 l). Ezután hagyjuk a levest addig rotyogni, amíg a zöldségek megpuhulnak, mindeközben pedig reszeljük le a salátacukkinit és vágjuk finomra a medvehagymát az újhagyma zöld szárával.

Ha a zöldségek teljesen megfőttek, ízesítsük még őket egy szerecsendió negyed részének hozzáreszelésével (1 késhegynyi őrölve, de el is hagyható). Ezután botmixerrel krémesítsük a leves alapját, és szükség szerint adjunk hozzá még vizet, vagy húslét, attól függően, hogy mennyire sűrűn szeretjük a krémleveseket. Végül forgassuk bele a levesbe a reszelt cukkinit és kicsivel később a felaprított hagymaleveleket, amivel még további 2-2 percig forraljuk a levest.  

Krutonnal vagy anélkül, forrón tálaljuk.

Borajánló:

Fogyasszunk hozzá 2-3 éves száraz Furmintot Tokajból vagy Olaszrizlinget Somlóról, mely borok vulkanikus, animális ízvilága jól illik a medvehagymához és a fehérborshoz.  
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2018. április 27. )
 
Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 8 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék