• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home
Tavaszi zöldség krémleves medvehagymával PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
péntek, 27 április 2018
There are no translations available

 
 
  • 3 db burgonya
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 cs újhagyma
  • 1 cs medvehagyma
  • 1 db zsenge cukkini
  • 2 ek olaj
  • 1/4 szerecsendió
  • 1 kk fehérbors
  • 1 dl fehérbor
A burgonyát, répát és gyökeret egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az újhagyma karikára vágott fehér részével együtt a felhevített olajra tesszük pirulni. Közben sózzuk, borsozzuk és amikor úgy érezzük, hogy már elég pörzsanyag keletkezett a fazekunk alján akkor öntsük fel a száraz fehérborral, jól keverjük át, majd adjunk hozzá annyi forró vizet vagy húslevest, amennyi a zöldségeket jó egy ujjnyira ellepi (1,5-2 l). Ezután hagyjuk a levest addig rotyogni, amíg a zöldségek megpuhulnak, mindeközben pedig reszeljük le a salátacukkinit és vágjuk finomra a medvehagymát az újhagyma zöld szárával.

Ha a zöldségek teljesen megfőttek, ízesítsük még őket egy szerecsendió negyed részének hozzáreszelésével (1 késhegynyi őrölve, de el is hagyható). Ezután botmixerrel krémesítsük a leves alapját, és szükség szerint adjunk hozzá még vizet, vagy húslét, attól függően, hogy mennyire sűrűn szeretjük a krémleveseket. Végül forgassuk bele a levesbe a reszelt cukkinit és kicsivel később a felaprított hagymaleveleket, amivel még további 2-2 percig forraljuk a levest.  

Krutonnal vagy anélkül, forrón tálaljuk.

Borajánló:

Fogyasszunk hozzá 2-3 éves száraz Furmintot Tokajból vagy Olaszrizlinget Somlóról, mely borok vulkanikus, animális ízvilága jól illik a medvehagymához és a fehérborshoz.  
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( péntek, 27 április 2018 )
 
Next >

Bejelentkezés






Lost Password?
No account yet? Register

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

We have 11 guests online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


Receive HTML?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék