Bor És Vad - Zsemlegombóc

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Zsemlegombóc
Zsemlegombóc PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. október 04.
  • 2db szikkadt zsemle
  • 8 dkg libazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 6 dkg liszt
  • só, bors, szerecsendió
A szikkadt zsemléket apró kockára vágjuk és 4 kanál olvasztott libazsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt vöröshagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet és sóval, borssal, szerecsendióval fûszerezzük, majd hagyjuk kihûlni. Ezt idõ alatt készítünk a 2 tojásból, lisztbõl, tejfölbõl és a megmaradt zsírból egy könnyû tésztát, amibe belekeverjük a pirított fûszeres zsemlét. Az így kapott masszából kanállal gombócokat szaggatunk, és lobogó sós vízben  fõzzük készre. Azon melegében adjuk köretünket vadashoz, illetve egyéb, bõ szósszal készült húsételekhez.  
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2007. október 04. )
 
< Előző   Következő >