• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Fenyőmagos gombaragu PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2016. szeptember 23.

  

  • 20 dkg szarvashátszín
  • 10 dkg vargánya
  • 20 dkg laskagomba
  • 1 marék fenyőmag
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj 
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • 1 kk morzsolt kakukkfű
  • 1 kk fehérbors
  • 1 dl száraz szamorodni vagy száraz sherry

A szarvashátszínt egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk és a zúzott fokhagyma, az olaj, illetve a többi fűszer keverékével bepácoljuk, majd egy éjszakán át pihenni hagyjuk. A fenyőmagot egy felhevített száraz serpenyőben óvatosan, folyamatos rázogatás mellett megpirítjuk 1-2 perc alatt, majd hideg porcelántálra helyezve félretesszük. A felhevített serpenyőben a vékony hátszín szeleteket néhány másodperc alatt kifehérítjük, majd szintén félretesszük. Ezután a serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megpirítjuk benne a vékony szeletekre vágott hagymát. Ha a hagymaszeletek kellően meg karamellizálódtak, adjuk hozzá a szeletekre vágott, vagy tépkedett gombákat, majd szórjuk rá a fenyőmagot és a kisebb szeletekre darabolt szarvashátszínt.

Erősebb lángon pirítsuk össze az egészet, majd ha a gombák elpárologták a levüket, sózzuk és öntsük fel a ragut a borral. Házikenyérből készült pirítóssal, meleg előételként tálaljuk.

Borajánló:

 Mi mást ihatnánk hozzá, ha nem egy 2010-es, vagy még régebbi száraz szamorodnit Tokajból? Vagy egy Somlói Furmintot 2012-ből... vagy bármilyen száraz sherry-t a bárpultból...?

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2016. szeptember 24. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék