• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek arrow Medvehagymás ravioli vaddisznóval
Medvehagymás ravioli vaddisznóval PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapallo G. Gyula   
2016. március 20.

 

 A tésztához:

  • 500 gr rétesliszt
  • 4 db tojás
  • 4 cs medvehagyma
  • 1 kk só
  • 1 ek olivaolaj

A töltelékhez:

  • 40 dkg vaddisznó sült (vagy pörkölt)
  • 2 ek tejföl vagy mascarpone
  • 5 dkg pirított dióbél
  • 5 dkg reszelt ementáli
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 1 tk szarvasgombás olívaolaj (vagy gombapor)
  • só, bors

A medvehagyma leveleit megmossuk, lecsepegtetjük, majd a robotgép aprítójának segítségével pépesítjük, és összekeverjük a nyers tojásokkal, sóval, valamint az olíva olajjal. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és kézzel vagy a robotgép dagasztó funkciójával homogén tésztát gyúrunk belőle néhány perc alatt. Amíg a ravioli töltelékét elkészítjük, a gombóccá formát tésztát egy konyharuhával lefedve pihentetjük.

A töltelék elkészítése is roppant egyszerű: vegyük elő a hűtőből a legutóbbi vaddisznó sült, vagy pörkölt maradékát, aprítsuk fel durvára és kevés szaft hozzáadásával pépesítsük a robotgépben. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, a reszelt sajtot, a dúrvára aprított dióbelet, a fűszereket, valamint ízlés szerint egy teáskanálnyi szarvasgombás olajat, vagy kevés erdei gombaport.

A pihentetett pésztából, lisztezett táblán sodrófával kb. 2 mm (gyufaszál) vastagságú tésztalapot nyújtunk, aminek az egyik felére kb. 5x5 cm-es távolságokra 1-1 csapott evőkanálnyi töltelék kupacokat helyezünk el. Ezután a töltelékes oldalra finoman ráhajtjuk a tésztalap másik felét és a szabadon érintkező tésztafelületeket kézéllel ütögetve összetapasztjuk, törekedve arra, hogy közben a töltelék mellől kiszorítsuk a levegőt. Ha ezzel megvagyunk, az egyes párnácskákat vállasszuk el egymástól egy derelyeszaggató segítségével, és lobogó sós vízben főzzük készre (kb. 5 perc alatt).

Ízlés szerint, erdei gombákból készült mártásban, vagy pirított örölt dióval, esetleg mandulaliszttel meghintve tálalhatjuk.

Borajánló:

Hordós érlelésű száraz furmintot vagy chardonnay-t fogyasszunk hozzá vulkanikus termőhelyekről, de szóba jöhetnek könnyű pinot noir vagy kadarka házasítások is.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2016. március 20. )
 
< Előző   Következő >